FC Utrecht-supporters geloven in sterke WK-start Oranje

15 november 2022

Nederlands Elftal koerst af op winst van poule, zo blijkt uit voorspellingen FC Utrecht WK Poule.

Het Nederlands Elftal gaat in de groepsfase van het WK in Qatar winnen van Senegal, Ecuador en Qatar. Dat is de overtuiging van het gros van de FC Utrecht-supporters die meedoen aan de FC Utrecht WK Poule. In die voorspellingscompetitie kunnen aanhangers van de Utrechtse FC zich meten met de spelers en stafleden van de Eredivisionist.

Op nagenoeg alle tot nu toe ingevulde formulieren komt het Nederlands Elftal tegen Qatar als winnaar uit de bus: 97,9 procent van de deelnemers aan de FC Utrecht WK Poule voorspelt een zege voor Oranje. Ook tegen Ecuador komt de equipe van Louis van Gaal niet in de problemen, zo is de verwachting: in 95,6 procent van de ingevulde lijsten komt Oranje als winnaar uit de bus. Senegal is de taaiste van de drie Oranje-opponenten volgens de supporters van FC Utrecht, die het Nederlands Elftal desalniettemin in 94,1 procent van de gevallen ook tegen dat Afrikaanse land zien winnen.

Het grootste doelpuntenverschil bij duels van Oranje tijdens de poulefase van het WK, doet zich volgens de FC Utrecht-supporters voor bij Nederland – Qatar. Daar is de gemiddelde verwachting dat Oranje 3,1 doelpunten meer scoort dan Qatar.

Doelpuntrijk duel van Argentinië verwacht
Qua doelpunten is, afgaande op de voorspellingen van de supporters van FC Utrecht, de wedstrijd Argentinië – Saoedi-Arabië de pot uit de groepsfase om het meest naar toe te kijken. Daar wordt door de Utrechtse voetballiefhebbers een gemiddelde van 3,6 goals voorspeld. Tunesië – Australië scoort wat dat betreft het laagst, met een moyenne van 2,0 doelpunten. Volgens de deelnemers aan de FC Utrecht WK Poule wordt er in de groepsfase gemiddeld 135 keer gescoord, wat neerkomt op 2,8 doelpunten per partij.

Spanje – Duitsland is de wedstrijd waar door de FC Utrecht-aanhangers tot nu toe het vaakst een gelijkspel is voorspeld. Volgens 47 procent van de deelnemers aan de FC Utrecht WK Poule komt er bij het duel tussen de Spanjaarden en de Duitsers geen winnaar uit de bus.

2-1 voert de boventoon
De meest voorkomende uitslag op de reeds honderden ingevulde formulieren is 2-1 of 1-2; volgens de FC Utrecht-supporters eindigt 21 procent van de groepsduels in die score.

De meeste Seizoenkaarthouders die meedoen aan de FC Utrecht WK Poule hebben hun vaste plekkie overigens op de Bunnikside. Utrecht gaat aan kop als woonplaats van de deelnemers, gevolgd door Nieuwegein, Maarssen en Houten.

Vul HIER jouw voorspellingen in – het is gratis, je maakt kans op leuke prijzen en je neemt het behalve tegen je mede-supporters ook op tegen de spelers en stafleden van FC Utrecht!