FC Utrecht O16 promoveert naar hoogste divisie

30 november 2022

Team van Jasper Somsen maakt rentree op hoogste niveau.

FC Utrecht O16 heeft zich twee speeldagen voor het einde van de competitie verzekerd van promotie naar de hoogste divisie. De ploeg van trainer/coach Jasper Somsen gaat de komende weken proberen kampioen van Divisie 2 te worden én is nog actief in de beker.

Lukte het afgelopen seizoen voor FC Utrecht O16 net niet zich te handhaven op het hoogste niveau, mede door een korte competitie vanwege corona, nu was de doelstelling voor de equipe van Somsen glashelder: terugkeren op het hoogste niveau, om zodoende na de winterstop de strijd weer aan te kunnen gaan met de beste O16-ploegen van Nederland.

Al gauw werd duidelijk dat FC Utrecht O16 in de strijd om de bovenste twee plekken in Divisie 2, die recht geven op promotie naar de hoogste klasse, vooral rekening diende te houden met de O16-teams van Go Ahead Eagles, ADO Den Haag en Willem II. FC Utrecht O16 begon sterk aan het seizoen met twee overwinningen, maar leek na nederlagen tegen SC Cambuur O16 en Go Ahead Eagles O16 de aansluiting met de bovenste ploegen te verliezen. Winst tegen koploper ADO Den Haag O16 was noodzakelijk om bovenin mee te draaien, en dat lukte. Met een ongelooflijke strijdlust werden de Hagenaars verslagen (2-1) en vanaf dat moment zette FC Utrecht O16 een serie neer van zes overwinningen.

Afgelopen zaterdag kon bij winst in het uitduel met Go Ahead Eagles O16 promotie worden veiliggesteld, maar de Utrechters hadden moeite met het zware grasveld en de fysiek sterke spelers uit Deventer en legden het af: 2-1. Omdat concurrent ADO Den Haag O16 op zijn beurt verloor van NAC Breda O16, was promotie toch een feit voor de O16 van de Utrechtse FC.