FC Utrecht en Stichting IT4Kids zetten samenwerking voort

08 november 2022

Sean Klaiber volgt Willem Janssen op als ambassadeur van stichting.

FC Utrecht en Stichting IT4Kids trekken ook in het seizoen 2022/2023 samen op. De samenwerking tussen de Utrechtse voetbalclub en de Noordwijkse stichting is voor de vierde keer met één jaar verlengd.

Als onderdeel van het Partnership is Stichting IT4Kids partner van FC Utrecht in de Wijk. Bij dat project is het inspireren en in beweging brengen van jeugd het gezamenlijke doel van FC Utrecht en IT4Kids. Beide partijen geloven er in dat sociale, mentale, economische en fysieke fitheid de basis is voor een gezonde groei. Bovendien is IT4Kids lid van de Business Club van FC Utrecht inclusief Business Seats in de Impuls Lounge.

IT4Kids zamelt afgeschreven hardware van bedrijven in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die kinderen een duurzame (sport)kans geven. Voor veel kinderen in Nederland is sporten namelijk niet vanzelfsprekend vanwege financiële of fysieke uitdagingen.

FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber volgt Willem Janssen op als ambassadeur van IT4Kids. Als ambassadeur zet Klaiber zich in voor de doelen die IT4Kids nastreeft. “Ik vind het waardevol en eervol om, vanuit mijn rol als profvoetballer van FC Utrecht, mijn steentje bij te dragen aan de goede zaak waarvoor ITKids zich inzet”, zegt Klaiber. “De jeugd heeft de toekomst, en op sommige plekken kan die jeugd een extra steuntje in de rug goed gebruiken. Daar maakt FC Utrecht zich hard voor, en daar span ik mij vanuit mijn rol als ambassadeur van IT4Kids vanaf nu ook extra voor in. Het is mooi om in die hoedanigheid Willem Janssen op te volgen.”

“Het feit dat we voor de vierde keer tot een verlenging van het Partnership zijn gekomen met IT4Kids, zegt voldoende over de sterke match die er is tussen FC Utrecht en de stichting”, vertelt Partnership Director Joost Broerse van FC Utrecht. “Wij doneren al jaren onze afgeschreven hardware aan IT4Kids en zijn blij daarmee te kunnen bijdragen aan de doelstellingen van IT4Kids. We stimuleren de leden van de Business Club en alle andere bedrijven in de regio dit ook te doen en het doet ons goed dat daar al jaren goed op wordt gereageerd. Bedrijven of organisaties die afgeschreven hardware willen doneren, roep ik via deze weg van harte op zich te melden door een e-mail te sturen naar vanuithethart@fcutrecht.nl.”

Evelyn Kleij, Partnership & Project manager bij IT4Kids: “We zijn blij dat we, na drie succesvolle jaren als partner, de samenwerking met FC Utrecht kunnen voortzetten. IT4Kids gelooft erin om samen met FC Utrecht, de juiste impact te kunnen maken op de kinderen middels het project FC Utrecht in de Wijk. Ons doel is om kinderen met een fysieke en/of financiële uitdaging duurzame sportkansen te geven. Met het project FC Utrecht in de Wijk kunnen we dit realiseren voor circa 500 kinderen die opgroeien in de krachtwijken. Tevens zijn we zeer verheugd om Sean Klaiber als ambassadeur aan IT4Kids te kunnen verbinden. We kijken uit naar een fijne samenwerking.”