'Eigenlijk is dit gewoon ons tweede thuis'

09 november 2022

De tegel van... Bart, Levi en Milan.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Bij de Bunnikside nemen we vandaag een echte familietegel onder de loep. Bart Kerkhof is al decennialang vanaf zijn dertiende jaar Seizoenkaarthouder en supporter van FC Utrecht. Nooit is hij afgeweken van zijn favoriete stekkie op de Bunnikside, daar waar hij nog altijd met veel enthousiasme de wedstrijden van de Utrechters aanschouwt.

De 40-jarige Bart is tevens vader van zoontjes Levi en Milan: “Levi gaat al mee vanaf zijn zesde en hij is inmiddels twaalf jaar, wij hebben allebei een Seizoenkaart en de jongste gaat daarnaast af en toe mee”, verduidelijkt Bart, die de Grâchmuurtegel als cadeau mocht ontvangen op Vaderdag van Levi en Milan. “Dat was heel mooi en het is ook bijzonder om hier in het stadion een tegel te hebben. Eigenlijk is dit gewoon ons tweede thuis, ik loop hier al heel mijn leven rond en heb van alles gezien en meegemaakt. Buiten dat mijn zonen vaak meegaan is mijn vader er ook altijd, dat is gewoon heel mooi”, gaat Bart verder over zijn band met FC Utrecht.

Levi en Milan hebben inmiddels ook het FC Utrecht-DNA overgekregen van hun vader. Voor de negenjarige Milan is Sean Klaiber zijn favoriete speler: “Hij heeft mij een boks gegeven bij de wedstrijd in Woerden”, glundert Milan. Als oudere broer Levi wordt gevraagd naar het mooiste moment dat hij tot dusver heeft beleefd bij FC Utrecht hoeft hij niet lang na te denken: “Het leukste moment was voorafgaand aan de halve finale van de beker tegen Ajax die we met 2-0 hadden gewonnen. Toen de spelers werden opgewacht door de supporters met fakkels voor het stadion.”