Beloftenploeg verdient meer, maar verliest ook van FC Eindhoven

07 november 2022

Jong FC Utrecht in slotfase onderuit tegen Noord-Brabanders: 0-1.

Jong FC Utrecht heeft zichzelf niet weten te belonen in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic ging in de slotfase van de wedstrijd met 0-1 onderuit. Charles-Andreas Brym maakte het enige doelpunt van de avond.

Eliano Reijnders weet zich een weg te banen door de as van het veld en als hij de rand van het zestienmetergebied nadert haalt hij met zijn linkervoet uit. Doelman van de gasten Nigel Bertrams is geklopt, maar de buitenkant van de paal staat in de weg voor de Utrechtse talenten, die na een uitstekende wedstrijd tegen FC Eindhoven geen loon naar werken krijgen.

Moeizaam begin
In de openingsfase van de wedstrijd start de uitploeg onder leiding van Rob Penders beter dan de Domstedelingen. Toch komen de Eindhovenaren niet verder dan een kopkansje voor Ozan Kökcü en een afstandsschot van Jasper Dahlhaus. Jong FC Utrecht blijft vrij eenvoudig overeind in de eerste helft, de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic werkt hard en ook Reijnders weet in de eerste helft de beste Utrechtse kans te creëren. Zijn schot verdwijnt naast het doel van FC Eindhoven.

Utrechters komen goed uit kleedkamer
In de tweede helft tappen de Utrechters uit een ander vaatje. Het gaspedaal wordt maar eens ingedrukt en Ruben Kluivert, invaller Christopher Mamengi en Reijnders krijgen kansen op de openingstreffer. De Utrechtse talenten vergeten zichzelf te belonen in dat tweede bedrijf van de wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch.

Discutabel doelpunt
In de ultieme slotfase van de wedstrijd krijgt Jong FC Utrecht dan alsnog de deksel op de neus. Nadat de Eindhovenaren al de lat en de paal hebben geraakt is het Brym die namens de uitploeg op de juiste plek staat. Een doelpunt waarbij de Utrechtse defensie zich afvraagt of er geen sprake is van buitenspel. De protesten van doelman Fabian de Keijzer en Rick Meissen leveren niets meer dan twee keer een gele kaart op. In blessuretijd pakt Collin Seedorf zijn tweede gele kaart van de wedstrijd waardoor FC Eindhoven de wedstrijd eindigt met tien man.

Volgende week weer thuis
Over exact een week staat er wederom een thuiswedstrijd gepland voor de Utrechtse beloftenploeg. Dan ontvangt het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic MVV Maastricht. De Maastrichtenaren bezitten momenteel een tweede plek op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Om 20.00 uur wordt er op maandag 14 november afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 0-1 (0-0)
82. Charles-Andreas Brym 0-1

Gele kaarten: Albert Lottin, Rick Meissen, Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht), Brian de Keersmaecker (FC Eindhoven).

Rode kaart: Collin Seedorf (twee keer geel, FC Eindhoven).