Beloften verliezen in extremis in Eindhoven

17 november 2022

Jong FC Utrecht onderuit tegen Jong PSV: 2-1.

Twee tegentreffers in het laatste deel van de wedstrijd, waarvan één zelfs in de blessuretijd, hebben er vanavond (donderdag) voor gezorgd dat Jong FC Utrecht met lege handen terugkeert vanuit Eindhoven. De equipe van Hoofdtrainer Darije Kalezic verloor met 2-1 van Jong PSV.

Als een duveltje uit een doosje spurt hij weg bij de verdedigers van Jong FC Utrecht: Jeremy Antonisse. De aanvaller, die halverwege de tweede helft in de ploeg wordt gebracht bij Jong PSV, stuit na een knappe actie op Calvin Raatsie. De goalie zorgt er met zijn sterke save op dat moment voor dat de Utrechtse talenten hun 0-1 voorsprong vasthouden.

Antonisse de plaaggeest
Maar even later ontpopt Antonisse zich dan toch tot de Grote Plaaggeest van Jong FC Utrecht. Een kleine twintig minuten voor tijd tekent hij voor de 1-1, en in de blessuretijd van de wedstrijd neemt hij ook de 2-1 voor zijn rekening.

Sanches Fernandes ongrijpbaar
Daardoor verliest Jong FC Utrecht in een wedstrijd waarin de ploeg lange tijd de bovenliggende partij is. In de eerste helft zijn het de Domstedelingen, die eerder deze week al met 3-0 winnen van MVV Maastricht en dus met een goed gevoel naar de Lichtstad zijn afgereisd, die het spel bepalen en de meeste kansen krijgen. Met name Derensili Sanches Fernandes is bij vlagen ongrijpbaar voor de Eindhovenaren. 

Raak vanuit een rebound
Helemaal toevallig is het dan ook niet dat juist hij, die enkele dagen eerder ook al de score opent in het thuisduel met MVV Maastricht, de eerste goal van Jong FC Utrecht voor zijn rekening neemt. Weet Niek Schiks een schot van Mees Rijks nog te keren, in de rebound is Sanches Fernandes er als de kippen bij: 0-1.

Veel kansen voor de Utrechters
In de eerste helft krijgen de Domstedelingen nog flink wat meer kansen. Wat te denken van een schot van Sanches Fernandes (naast), een poeier van Yannick Leliendal (via een Jong PSV’er naast), een sliding van Rijks die een corner oplevert en meerdere schoten van Lynden Edhart. Toch blijft de marge beperkt tot één treffer. 

Ook na de break mogelijkheden voor Domstedelingen
Na de break voert Jong PSV-trainer Adil Ramzi, oud-speler van FC Utrecht, direct drie wissels door en rukken de Eindhovenaren op. Ook dan komen er nog kansen voor Jong FC Utrecht, trouwens; bijvoorbeeld een schot van Eliano Reijnders, pogingen van basisdebutant Rafik El Argiuoui, een kopbal van Joshua Rawlins, een schot van Leliendal en meerdere venijnige pogingen van Rijks. Maar aan enkele bevliegingen van Antonisse hebben de Eindhovenaren voldoende. 

Meer dreiging
En zo kan het dat Jong FC Utrecht fors meer schoten heeft dan Jong PSV (20 om 9) en ook meer schoten op doel produceert dan de Eindhovenaren (5 om 4), maar toch met lege handen de terugreis naar de Domstad moet maken. 

Nog twee duels in 2022
Nog twee keer komt Jong FC Utrecht dit kalenderjaar in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Op zondag 11 december staat een uitduel met Jong Ajax op de rol en op vrijdag 16 december komt Jong AZ op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. 

Jong PSV - Jong FC Utrecht 2-1 (0-1)
21. Derensili Sanches Fernandes 0-1
72. Jeremy Antonisse 1-1
90+2. Jeremy Antonisse 2-1

Gele kaarten: Mohamed Nassoh, Jeremy Antonisse (Jong PSV), Rafik El Arguioui (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 327.

Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Opstelling Jong PSV:
Niek Schiks; D’Leanu Arts, Jenson Seelt, Dennis Vos, Fedde Leysen (79. Emmanuel van de Blaak); Mathijs Tielemans, Amin Doudah (46. Tim van den Heuvel), Mohamed Nassoh; Jason van Duiven (68. Jeremy Antonisse), Fode Fofana (46. Simon Colyn), Dante Sealy (46. Isaac Babadi).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Joshua Rawlins, Rick Meissen, Reda Akmum, Yannick Leliendal; Olivier van Eldik (85. Christopher Mamengi), Rafik El Arguioui (82. Aurelio Oehlers), Mees Rijks; Eliano Reijnders, Lynden Edhart (76. Jozhua Vertrouwd), Derensili Sanches Fernandes.