Beloften ontvangen MVV op Zoudenbalch

14 november 2022

Jong FC Utrecht vanavond (maandag) in actie in Keuken Kampioen Divisie.

De Eredivisie mag vanwege het naderende WK in Qatar dan stilliggen, in de Keuken Kampioen Divisie wordt deze week nog volop gevoetbald. Zoals vanavond (maandag), op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar neemt Jong FC Utrecht het op tegen dé verrassing van dit seizoen in de Eerste Divisie: MVV Maastricht. De aftrap is om 20.00 uur.

Het was voor Jong FC Utrecht vorige week een bittere pil. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic speelde andermaal een prima pot, deed wederom niet onder voor de tegenstander, maar bleef aan het einde van de rit toch met lege handen tegen FC Eindhoven. Een late treffer van Charles-Andreas Brym zorgde voor een 0-1 uitslag. Het was de vierde keer dit seizoen dat Jong FC Utrecht met één doelpunt verschil verloor. Daags na die competitiematch speelde het beloftenteam een oefenpot tegen Excelsior. Die wedstrijd eindigde in 1-1. 

MVV in topvorm
MVV Maastricht reist in topvorm af naar Utrecht. Het team van trainer Maurice Verberne won zeven van de laatste acht wedstrijden, inclusief zeges op titelkandidaten Willem II (3-2) en PEC Zwolle (0-1). De Limburgers staan derde in de Keuken Kampioen Divisie en kunnen vanavond zelfs de tweede plek overnemen van PEC Zwolle, dat twee punten meer heeft dan De Sterrendragers. Koploper Heracles Almelo, dat net als de Zwollenaren een duel meer speelde dan de equipe uit Maastricht, heeft vier punten meer dan MVV. Outsider MVV Maastricht mag inmiddels dus ook een heuse titelkandidaat genoemd worden.

Winst in vorige onderlinge ontmoeting
Opvallend is dat de laatste tien doelpunten die Jong FC Utrecht tegen MVV Maastricht scoorde, allemaal in De Geusselt werden gemaakt. De laatste drie keer dat Jong FC Utrecht het op eigen veld opnam tegen de Limburgers, kwam de Utrechtse beloftenploeg niet tot scoren. In de vorige onderlinge ontmoeting stapten de Utrechters als winnaar van het veld. Op 8 april van dit jaar werd het in Maastricht 2-4 voor de Domstedelingen. Nadat Mitchy Ntelo MVV al snel op een 2-0 voorsprong had gezet, toonden de talenten uit Utrecht karakter en draaiden ze de match dankzij goals van Mohamed Mallahi, Mees Rijks, Matteo Waem (eigen doelpunt) en Eros Maddy om.

Tickets online en aan de kassa’s verkrijgbaar
Tickets voor het duel met MVV Maastricht zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond vanaf 19.00 uur ook te koop bij de kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet het Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Maastrichtenaren.

Volg het duel live via tv, Twitter of Instagram
Niet van de partij op Sportcomplex Zoudenbalch? De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden door ESPN. Bovendien doet FC Utrecht via Twitter en Instagram Stories live verslag van het Keuken Kampioen Divisie-duel.