Algarve Cup: negende plek voor FC Utrecht O17

07 november 2022

Team van trainer/coach Ferdi Vierklau speelt leerzame duels in Portugal.

FC Utrecht O17 is negende geworden tijdens editie 2022 van de Algarve Cup. Tijdens het toernooi in Portugal speelde het team van trainer/coach Ferdi Vierklau leerzame duels tegen ploegen uit verschillende landen.

In de eerste groepsfase van het toernooi boekte FC Utrecht O17 een zege op het Portugese Silves FC (2-0, doelpunten van Olivier van Zijl en Fabian Troost) en speelden de Utrechtse talenten met 1-1 gelijk tegen het eveneens uit Portugal afkomstige SC Braga. In die partij scoorde Nissi Lombaye namens het team van Vierklau, dat tegen het Deense FC Nordsjælland een nederlaag incasseerde: 0-2.

FC Utrecht O17 begon de tweede pouleronde met een verliesbeurt tegen de leeftijdsgenoten van Brøndby IF uit Denemarken (0-1) en kwam vervolgens tegen het Nederlandse CASA Academy niet verder dan 1-1. Opnieuw was Lombaye namens de Utrechters trefzeker.

Tijdens de derde en laatste dag van het toernooi bleek FC Utrecht O17 ijzersterk in strafschoppenseries. Nadat het tegen Silves FC 1-1 werd (Elisha Ghartey maakte de Utrechtse goal) kwam het aan op pingels en stopte Justin Eversen twee strafschoppen. Omdat zijn Utrechtse ploeggenoten met scherp schoten, werden de Portugezen verslagen. Ook het slotduel, met SC Olhanense, eindigde in 1-1 en draaide uit op een penaltyreeks. Daarin stopte keeper Mees Eppink een pingel én benutte hij zelf een strafschop. Met dank aan de succesvolle strafschoppenseries finishte FC Utrecht O17 op plek negen van de Algarve Cup, die uiteindelijk werd gewonnen door FC Nordsjælland, dat in de finale afrekende met Sporting Clube de Portugal.

Al met al een leerzame ervaring voor de talenten van FC Utrecht O17, die gedurende hun verblijf in Portugal niet alleen focusten op het spelen van wedstrijden, maar ook het belang leerden inzien van hersteltrainingen en behandelingen bij fysio’s, leerden te eten naar energiebehoefte, de waarde inzagen van rustmomenten tussen trainingen en wedstrijden door en dagelijks studeerden onder begeleiding van een studiecoördinator.

Foto's: Instagram/Algarve Cup