Van de laatste 8 ontmoetingen tussen FC Utrecht en FC Groningen in de Eredivisie eindigden er 6 in een gelijkspel.

Geen van de laatste 5 thuiswedstrijden die FC Utrecht speelde tegen FC Groningen in de Eredivisie werd door de Domstedelingen gewonnen. Alleen tegen Ajax (6 thuisduels zonder overwinning in de competitie) wacht FC Utrecht later op een nieuwe thuiszege dan tegen FC Groningen.

FC Utrecht won de vorige 2 Eredivisiewedstrijden; thuis met 3-1 van Sparta Rotterdam en uit met 2-1 van sc Heerenveen. De laatste keer dat FC Utrecht 3 Eredivisiezeges op rij boekte, was in september – oktober 2021. Toen werden achtereenvolgens NEC, PEC Zwolle en Ajax verslagen.

FC Groningen speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk in een uitduel met FC Emmen. De partij daarvoor, PSV-thuis, werd door de Groningers met 4-2 gewonnen.

Van de 14 thuiswedstrijden die FC Utrecht in de Eredivisie speelde in 2022, won de ploeg er 4. Het duel met FC Groningen is de laatste Eredivisiethuiswedstrijd van 2022.

De laatste keer dat FC Groningen in opeenvolgende wedstrijden de 0 hield, was in mei 2021.

Tasos Douvikas is met 6 treffers clubtopscorer van FC Utrecht. Bas Dost volgt, met 5 treffers. Van de 11 goals die Douvikas en Dost gezamenlijk maakten dit seizoen, werden er 2 in Stadion Galgenwaard geproduceerd.

In het jaar 2022 incasseerde FC Groningen de meeste tegengoals in de Eredivisie: 52 stuks. Op die lijst volgt SC Cambuur met 49 tegendoelpunten. In uitwedstrijden ligt alleen het aantal tegentreffers van SC Cambuur (26) hoger dan dat van FC Groningen: 25.

Ricardo Pepi scoorde 5 keer in zijn eerste 7 Eredivisieduels voor FC Groningen. Alleen Jurrie Koolhof (5 in 1987/1988) en Erik Nevland (5 in 2004/2005) deden het qua goals net zo goed als Pepi in hun eerste 7 Eredivisiematchen in Groningse dienst.

FC Groningen-trainer Frank Wormuth verloor 7 van de 9 Eredivisiewedstrijden die hij tegen FC Utrecht coachte. Alleen tegen AZ en Vitesse ligt dat aantal voor hem minstens zo hoog.

FC Utrecht’s Django Warmerdam (75 duels, 4 goals), Mimoun Mahi (123 duels, 37 goals) en Daishawn Redan (5 wedstrijden) speelden in het verleden namens FC Groningen in de Eredivisie.

Bij FC Utrecht staat Luuk Brouwers op scherp. Bij de Groningers geldt dat voor Mike te Wierik.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO