FC Utrecht O18 deed wat zij moesten doen: winnen van AFC O18 om zicht te houden op de twee bovenste plaatsen in de eindrangschikking. Alleen deze twee plekken geven recht op promotie naar de 1e Divisie.

AFC O18 hield lang stand, want Selim Can Somnez vond het net pas in de 27e minuut. Tot dat moment regen de kansen en mogelijkheden voor de thuisploeg zich aaneen en die waren niet aan de thuisploeg besteed. Pas toen Dion Versluis ruim 10 minuten later de 2-0 liet aantekenen kon er wat opgeluchter worden ademgehaald.

Maar de opluchting was van korte duur, want op slag van rust joeg Wesley Artmanni de aansluitingstreffer achter doelman Sep van der Heijden. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

In het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord en dat was nu niet bepaald een verdienste van de thuisploeg. Het niveau daalde en meer doelpunten bleven uit.

"De drie punten binnenhalen was de doelstelling van vandaag. Dat is gelukt, alleen de manier waarop geeft te denken" aldus trainer Kevin van Veen na afloop in de catacomben van Zoudenbalch.

Volgende week speelt de ploeg in Doetinchem om 15.00 uur op Sportpark De Bezelhorst tegen De Graafschap O18. Het is de laatste wedstrijd van de jaargang 2021/2022.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.