FC Utrecht O17 speelde vooral de eerste helft vanuit een zeer compacte en gecontroleerde defensie. Toch liep het niet gesmeerd. De middenvelders moesten sneller doordekken om druk te krijgen op de passing. Dit lukte na tien minuten een stuk beter. Vanuit de omschakeling werd er veel ruimte gevonden en ontstonden er veel kansen. Vanuit de opbouw werd ook veelvoudig de opening gevonden via één van de twee zessen. De eerste goal viel na 19 minuten door de veel scorende spits die in een uitstekende vorm verkeerde. FC Utrecht O17 was op stoom en wilde meer. Goal twee bracht AZ O17 van slag, deze werd gescoord door de snelle buitenspeler van FC Utrecht O17. Duidelijk was dat AZ O17 zich geen raad wist met de middenvelders en buitenspelers. Een uitstekend spelende middenvelder van FC Utrecht O17 wist het net voor de rust voor de 3e keer het net te raken. De eerste helft werd met een 3-0 stand afgesloten

In de tweede helft was er een heel ander beeld. De wedstrijd werd door AZ O17 op tempo gehouden door met veel lange ballen de druk op de achterste linie van FC Utrecht O17 op te voeren. Het lukt AZ O17 twee keer om gevaarlijk te worden en tot een doelpoging te komen, de keeper van FC Utrecht O17 wist deze kansen te pareren. Toch had FC Utrecht O17 in deze fase de betere kansen om de score op te voeren. FC Utrecht O17 had nog een aantal frisse spelers op de bank welke het verschil zouden kunnen maken in wedstrijden. Na de wervelwind van AZ O17, waarin alleen het tempo hoog werd gehouden, wist FC Utrecht O17 weer de vrije man te vinden en kansen te creëren. Er werd in de tweede helft niet meer gescoord en mag FC Utrecht O17 vooruit kijken naar het volgende bekerduel.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.