De boodschap was duidelijk, er moest gewonnen worden van De Graafschap O17 om de finale te kunnen spelen. Bij FC Utrecht O17 heerste er voor de wedstrijd al een gezonde spanning bij de spelers en staf. Als deze positieve energie omgezet kon worden in een goede prestatie, zou er geen wolkje aan de lucht zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal wist FC Utrecht O17 de druk op de laatste linie te houden van De Graafschap O17 om zo een lange bal uit te lokken. FC Utrecht O17 wist na 2 minuten viel het eerste doelpunt voor FC Utrecht O17, dat was een meevaller. Niet achteruit lopen was het motto, druk vooruit houden. De spelers van De Graafschap O17 moet je niet in eigen 16 hebben.

Op momenten werd er goed gevoetbald door FC Utrecht O17 en werden er veel kansen gecreëerd. Toch waren er flink wat momenten waar FC Utrecht O17 verzuimde vanuit hun taak te spelen, waardoor de Graafschap O17 een paar keren de achterlijn haalde en een paar corners kregen. De FCU motor draaide lekker en wist met een aantal mooie treffers, comfortabel met 6-0 de rust in te gaan.

De Graafschap O17 begon de eerste minuut agressief om iets aan die akelige 0 te doen, maar FC Utrecht O17 won de meeste duels en hield grip op het spel. Na de 57e min viel de 7-0 voor FC Utrecht O17. De frustratie liep op bij De Graafschap O17. Er werden steeds meer en hardere overtredingen gemaakt die iets over het randje waren. Helaas moest één FC Utrecht O17 speler het ontgelden en het veld geblesseerd verlaten. De laatste 20 minuten moest FC Utrecht O17 rustig uitspelen. FC Utrecht O17 had geen kind meer aan de Graafschap O17. Er werd goed en geduldig positiespel gespeeld. Nu was het een kwestie van uit de duels blijven, geen kaarten pakken en heel blijven. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een respectabele 9-0 voor FC Utrecht O17.

Op naar de finale tegen Ajax O17

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.