Versterking voor O18: Joëll Gill’ard vastgelegd

17 mei 2022

Verdediger (17) komt over van PSV en tekent voor twee seizoenen.

Verdediger Joëll Gill’ard vervolgt zijn loopbaan bij FC Utrecht. De 17-jarige verdediger komt over van PSV en heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen getekend. Bij de Utrechtse FC begint de jeugdinternational in het O18-team.

Gill’ard maakt in 2018 zijn entree in het betaalde voetbal. De achterhoedespeler wordt dan door Feyenoord overgenomen van Excelsior Maassluis. Na één seizoen in de academie van de Rotterdammers verkast Gill’ard naar PSV, waar hij achtereenvolgens speelt in PSV O15, O16 en O17. Met dat team legt hij dit seizoen beslag op het landskampioenschap voor O17-teams. Als PSV’er maakt hij in 2020 zijn interlanddebuut. Gill’ard heeft drie jeugdinterlands met Oranje Onder 15 achter zijn naam staan.

“Joëll is iemand die we, als speler van de tegenstander, al jaren in de top van de jeugdcompetities tegenkomen. Hij is een linksbenige centrale verdediger, al kan hij ook als linksback uit de voeten”, legt Hoofd Opleiding Robin Pronk uit. “Joëll is een moderne verdediger met specifieke kwaliteiten. We zijn blij dat we hem in het nieuwe seizoen aan onze O18-selectie kunnen toevoegen.”