Versterking voor keepersgilde: Calvin Raatsie vastgelegd

27 mei 2022

Doelman (20) tekent voor drie seizoenen bij FC Utrecht.

Versterking voor het keepersgilde van FC Utrecht: Calvin Raatsie is vastgelegd. De 20-jarige doelman heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Stadion Galgenwaard. De jeugdinternational komt transfervrij over van Ajax.

Als jonge keeper ontwikkelt Raatsie zich razendsnel. In 2012 verkast hij van EVC uit Edam naar RKAV Volendam, om een jaar later al de overstap te maken naar Ajax. In Amsterdam doorloopt de in Purmerend geboren goalie vervolgens de volledige jeugdopleiding. Op 15 februari 2021 staat hij voor het eerst onder de lat in het betaalde voetbal, als keeper van Jong Ajax. In totaal komt hij dertien keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien doet hij ervaring op in Oranje Onder 15, Oranje Onder 16, Oranje Onder 17 en Oranje Onder 18. Met Oranje Onder 17 wint Raatsie in 2019 het Europees Kampioenschap en speelt hij zeven wedstrijden tijdens het Wereld Kampioenschap.

“Calvin is een keeper met potentie.”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Hij heeft goede reflexen, is goed in één-tegen-één situaties en kan goed meevoetballen. In de jeugd heeft hij altijd op Nederlands topniveau gekeept, en bovendien heeft hij internationale ervaring opgedaan in diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen en in de UEFA Youth League. Calvin heeft zich dit seizoen in de basis geknokt bij Jong Ajax en zodoende ook al de nodige minuten gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. We zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze A-selectiekeepers.”