Utrechter Erwin als eerste aan de slag via FC Utrecht-initiatief U4U

03 mei 2022

'Hij verdient deze tweede kans en is enorm gemotiveerd die te pakken.'

Utrechter Erwin is de eerste die via het recent gelanceerde FC Utrecht-initiatief U4U een nieuwe kans heeft gekregen op de arbeidsmarkt. Hij maakt sinds vorige maand deel uit van Team Supporterszaken van FC Utrecht.

Erwin, al zijn leven lang supporter van FC Utrecht, is in zijn nieuwe betrekking één van de verbindende schakels tussen de club en de achterban. Manager Participatie Robert Junier van FC Utrecht is er trots op dat de eerste plaatsing via U4U een feit is. “We zetten ons door middel van U4U als club in om mensen te begeleiden naar de arbeidsmarkt, vanuit de gedachte en overtuiging dat elk mens over kwaliteiten beschikt die duurzaam kunnen worden ingezet in de arbeidsmarkt en maatschappelijk”, legt hij uit. “Dat doen we niet alleen, dat doen we samen met verschillende partners zoals de gemeente Utrecht en Dienst Justitiële Inrichtingen. De focus ligt in principe op het vinden van een arbeidskans bij een externe organisatie, maar Erwin – de allereerste U4U-kandidaat – paste zo goed in het plaatje bij onszelf, dat we hem aan ons hebben verbonden.”

De aanstelling van Erwin is een perfect voorbeeld van wat FC Utrecht met U4U voor ogen heeft, aldus Junier. “Hij heeft in het verleden verkeerde keuzes gemaakt. Daarvoor heeft hij op de blaren gezeten. Hij verdient wat ons betreft deze tweede kans, en is zelf enorm gemotiveerd die te pakken. Door mensen te laten werken, sporten en begeleiding te bieden vanuit ons FC Utrecht-hart denken wij het verschil te kunnen maken. Ons credo is: het maakt niet uit wie je bent, wij willen je verder helpen. We zijn er trots op dat we dat met Erwin nu in de praktijk brengen en hopen dat we de komende tijd voor nog veel meer mensen het verschil kunnen maken.”

Kom HIER meer te weten over U4U