Nieuwe verbintenis voor Derensili Sanches Fernandes

12 mei 2022

Contract van Jong FC Utrecht-aanvaller (20) verlengd.

Het aflopende contract van Jong FC Utrecht-aanvaller Derensili Sanches Fernandes is verlengd. De 20-jarige voorhoedespeler heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis die hem tot medio 2023 aan FC Utrecht verbindt. In het contract is een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking tot medio 2024 voort te zetten.

Sanches Fernandes begint bij Neptunus met voetballen en sluit al snel aan bij Excelsior. De aanvaller doorloopt de volledige jeugdopleiding van de Kralingers en behoort in het seizoen 2020/2021 tot de A-kern van de Rotterdammers op het moment dat hij de overstap maakt naar FC Utrecht. Voor de beloftenploeg van de Utrechtse FC heeft Sanches Fernandes inmiddels 53 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden gespeeld.

“Het is een mooie beloning voor de afgelopen maanden”, zo begint Sanches Fernandes het interview na zijn contractverlenging waarin hij ook zelfkritisch is, maar de toekomst met alle vertrouwen tegemoet ziet: “Ik moet meer doelgericht zijn en volgend seizoen moet het rendement en het aantal doelpunten omhoog. Als dat lukt hoop ik uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te maken, dat is het hoofddoel.”