Kruys: 'We gaan er alles aan doen om plek zes te pakken'

06 mei 2022

Hoofdtrainer Rick Kruys laat zijn licht schijnen over PEC Zwolle – FC Utrecht.

PEC Zwolle-uit staat morgen (zaterdag) op de rol voor FC Utrecht, dat zich in Overijssel verzekerd weet van de steun van een uitverkocht uitvak. Hoofdtrainer Rick Kruys van de Utrechtse FC blikt vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht vooruit op het duel met de Blauwvingers.

“Het geeft een stuk vertrouwen”, zegt Kruys over het prettige effect van de 1-0 thuiszege op NEC. “Je hunkert naar drie punten, die heb je uiteindelijk. Ook verdiend. Dat is een goede basis om op verder te gaan.”

Het gaat erom dat zijn team dezelfde principes blijft hanteren, legt Kruys uit. “Nu moeten we doorpakken om ons zo goed mogelijk in vorm te hebben voor de play-offs.”

“Een goeie ploeg, die onder de nieuwe trainer hartstikke veel punten heeft gehaald”, typeert Kruys PEC Zwolle, dat op de Eredivisieranglijst weliswaar zestiende staat, maar op de ranking van 2022 de zesde plek bezet. “Ze spelen een systeem waarin ze heel veel lef hebben en heel veel aanvallende krachten naar voren brengen. Daar liggen ook weer mogelijkheden voor ons. Ze spelen met heel veel intensiteit en ik denk dat als wij dezelfde intensiteit kunnen brengen als zij, we een goede kans hebben.”

“We missen in Zwolle alleen Mark van der Maarel, Tommy St. Jago en Bart Ramselaar”, gaat de oefenmeester in op de beschikbaarheid van zijn spelers. “Henk Veerman is weer terug, Mimoun Mahi is terug, dus daar ben ik heel blij mee. We gaan er alles aan doen om plek zes te pakken.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing, waarin Kruys ook ingaat op de steun van de FC Utrecht-supporters in zowel Stadion Galgenwaard als bij uitwedstrijden: