Kruys: 'Heel mooi, en dat verdient hij ook'

10 mei 2022

Vooruitblikken op FC Utrecht – AZ met Hoofdtrainer Rick Kruys.

FC Utrecht - AZ. Het is de laatste competitiethuiswedstrijd van dit seizoen, één van de laatste twee kansen om Vitesse te passeren op de Eredivisieranglijst en ook: de laatste competitiethuismatch van club- en Eredivisie-icoon Willem Janssen. Een wedstrijd die FC Utrecht maar wát graag wil winnen. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Rick Kruys vooruit op het duel met de Alkmaarders, dat morgen (woensdag) om 20.00 uur begint in Stadion Galgenwaard.

“Heel mooi, en dat verdient hij ook”, zegt Kruys over het feit dat AZ-thuis wordt aangegrepen om Willem Janssen in het zonnetje te zetten. Zo speelt de ploeg in unieke shirts, met daarop een beeltenis van de aanvoerder en de tekst: CAPTAIN BEDANKT. “Willem is de afgelopen jaren een geweldige captain geweest voor FC Utrecht en hij laat nu nog wekelijks zien wat voor waarde hij heeft voor het elftal.”

Los van de extra lading die AZ-thuis om die reden heeft, en het feit dat na afloop van de match ook de David di Tommaso Trofee wordt uitgereikt, is het de Utrechters als altijd om de drie punten te doen. “We zijn nog niet waar we willen zijn. Als dat wel zo was geweest, hadden we bijvoorbeeld de wedstrijd tegen PEC Zwolle wel gewonnen”, aldus Kruys, die refereert aan het 1-1 gelijkspel van afgelopen zaterdag in Overijssel. “We zijn er heel erg mee bezig om in de flow te komen richting het einde van het seizoen en de play-offs.”

“AZ is een goed voetballende ploeg, die vaak in de top vier speelt. Ze hebben een aantal jongens met extra kwaliteiten. Die zullen wij onschadelijk moeten maken morgen”, legt Kruys uit. “Het begint met veel strijd. Het wordt druk in Stadion Galgenwaard. Ik hoop dat de vibe tussen de spelers en het publiek aanwezig is.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing op FC Utrecht - AZ: