Kruys: 'Dat wordt een mooie pot'

13 mei 2022

Hoofdtrainer Rick Kruys blikt vooruit op Willem II-uit.

FC Utrecht gaat vol voor plek zes, Willem II strijdt voor handhaving. Alles om voor te spelen dus, voor beide ploegen, zondagmiddag in het Koning Willem II Stadion tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen tijdens de reguliere competitie. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Rick Kruys vooruit op de pot die zondag in Tilburg om 14.30 uur begint.

“Het was even een kort moment van vreugde, dat je zo aan het vechten bent om die goal te maken en dat dat uiteindelijk lukt”, blikt Kruys nog even terug op afgelopen woensdagavond, toen FC Utrecht in Stadion Galgenwaard na een snelle 0-2 achterstand nog met 2-2 gelijkspeelde tegen AZ. “Maar uiteindelijk moet de blik natuurlijk weer naar Willem II.”

“Door Willem II te analyseren, door je eigen ploeg te analyseren en met elkaar weer een plan van aanpak te maken voor zondag”, legt Kruys uit waaruit de voorbereiding op zo’n duel bestaat. “Wij willen winnen. We hebben een uitvak met 600 man. Dat geeft wel aan hoe het leeft. Wij spelen voor plek zes. We willen er alles aan doen om die wedstrijd te winnen om de kans te vergroten om ons doel, wat plek zes is, te verwezenlijken.”

Van het sparen van spelers met het oog op de voor FC Utrecht naderende play-offs om Europees voetbal is geen sprake, zegt Kruys. “Ik denk juist dat we dit soort wedstrijden nodig hebben om in de beste vorm te raken. Je weet wat je kan verwachten zondag: een wedstrijd waarin heel veel strijd naar boven zal komen. Daar zullen wij in mee moeten. Zij spelen om erin te blijven, wij om plek zes te pakken. Dus dat wordt een mooie pot.”

Bekijk de volledige vooruitblik op de match van zondag: