Jozhua Vertrouwd versterkt Jong FC Utrecht-selectie

10 mei 2022

Verdediger (17) komt over van FC Volendam.

De selectie van Jong FC Utrecht wordt volgend seizoen versterkt met Jozhua Vertrouwd. De 17-jarige verdediger komt over van FC Volendam. Hij tekent in augustus een vierjarige overeenkomst.

Fortuna Wormerveer is de eerste club van Vertrouwd. Hij komt ook uit voor AZ en Hollandia, voordat hij in de zomer van 2020 aan de O17-selectie van FC Volendam wordt toegevoegd. Bij Het Nieuwe Oranje speelt hij in de jaargang 2021/2022 met de beloftenploeg de nodige duels in de Tweede Divisie, waarna hij op 25 februari 2022 zijn Keuken Kampioen Divisie-debuut maakt. In totaal komt Vertrouwd tot zeven optredens in de hoofdmacht van FC Volendam.

“We zien in Jozhua een speler met veel potentie”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Bij FC Volendam heeft hij in een korte tijd een flinke ontwikkeling doorgemaakt en wij zijn enthousiast om samen met Jozhua aan de slag te gaan om die ontwikkelingscurve door te trekken. Hij is snel, behendig en beschikt naast over defensieve kwaliteiten ook over een aanvallende drive. Zoals hij bij FC Volendam de stap van de beloftenploeg naar de hoofdmacht heeft gezet, zo hopen wij samen met Jozhua dat hij dat op termijn ook in Utrecht kan doen.”