Jong Oranje: Quinten Timber geselecteerd

27 mei 2022

Middenvelder opgeroepen voor EK-kwalificatiepartijen tegen Jong Moldavië, Jong Gibraltar en Jong Wales.

Quinten Timber maakt onderdeel uit van de 23-koppige selectie van Jong Oranje. In de eerste twee weken van juni staan er drie EK-kwalificatiewedstrijden op het programma voor de mannen van Bondscoach Erwin van de Looi. 

Met twee punten minder en één wedstrijd minder gespeeld dan Jong Zwitserland bezit Jong Oranje momenteel de tweede plek in Groep E van het EK-kwalificatietoernooi. Op vrijdag 3 juni neemt het elftal het op tegen Jong Moldavië in het Zimbru Stadium in de hoofdstad Chișinău. Er wordt dan afgetrapt om 19.45 uur lokale tijd. Enkele dagen later wacht in het Yanmar Stadion in Almere de hekkensluiter van de poule: Jong Gibraltar. Op zaterdag 11 juni reist de equipe van Van de Looi af naar Llanelli in Wales voor het treffen met Jong Wales. Dan wordt er om 17.00 uur lokale tijd begonnen aan de wedstrijd. 

Utrechter Timber kwam in alle zeven voorgaande kwalificatieduels in actie. Het EK wordt in 2023 gehouden in Roemenië en Georgië.

De definitieve selectie van Jong Oranje:
Hugo Wentges (ADO Den Haag), Brian Brobbey (Ajax), Jay Gorter (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Myron Boadu (AS Monaco), Mitchel Bakker (Bayer 04 Leverkusen), Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers), Denso Kasius (Bologna FC), Wouter Burger (FC Basel), Daniël van Kaam (FC Groningen), Quinten Timber (FC Utrecht), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC), Kjell Scherpen (KV Oostende), Sven Botman (Lille OSC), Elayis Tavsan (NEC), Daishwan Redan (PEC Zwolle), Sepp van den Berg (Preston North End FC), Joshua Zirkzee (RSC Anderlecht), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Sven Mijnans (Sparta Rotterdam), Micky van de Ven (VFL Wolfsburg).