Jong FC Utrecht sluit seizoen af tegen VVV-Venlo

06 mei 2022

Beloftenploeg komt vanavond (vrijdag) voor laatste keer deze jaargang in actie.

VVV-Venlo-thuis. Het duel van vanavond (vrijdag) is voor Jong FC Utrecht de laatste Keuken Kampioen Divisie-partij van dit seizoen. Op Sportcomplex Zoudenbalch gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Van de laatste vier wedstrijden die Jong FC Utrecht speelde, won de ploeg er twee en verloor het er slechts één. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic legde afgelopen maand in Velsen-Zuid Telstar met 1-3 over de knie en ging op bezoek in Maastricht winnen van MVV: 2-4. Op bezoek bij ADO Den Haag werd bovendien knap een punt geoogst: 1-1.

Omhoog en omlaag kijken
Het is dankzij die goede resultaten dat Jong FC Utrecht bij het ingaan van de laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie nog omhoog kan kijken op de ranglijst. De equipe van Kalezic bezet nu de zestiende plek, met een achterstand van één punt op Jong AZ en een achterstand van drie punten op TOP Oss en Almere City FC. Tegelijkertijd kunnen FC Dordrecht (evenveel punten, speelt uit tegen Jong PSV), MVV Maastricht (een punt minder, gaat op bezoek bij TOP Oss) en Telstar (drie punten minder, voetbalt in Kerkrade tegen Roda JC) de Utrechtse talenten nog passeren op de ranking.

Winst in De Koel
Eerder dit seizoen won Jong FC Utrecht op bezoek bij VVV-Venlo met 1-2 van de Limburgers. Saillant is dat toen, op 10 december 2021, Nick Venema voor de twee Utrechtse doelpunten zorgde. De spits uit Austerlitz is inmiddels op huurbasis actief voor de Venlonaren, evenals de dit seizoen voor de winterbreak voor Jong FC Utrecht spelende Rayan El Azrak.

IJzersterk na de break
Jong FC Utrecht maakte dit seizoen liefst vijftien doelpunten meer ná de rust, dan ervoor: 28 om 13. Bovendien kreeg de ploeg van Kalezic na de break beduidend minder treffers tegen dan ervoor: 23 om 41. Als je van alle Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden van dit seizoen alleen de tweede helft zou tellen, zou Jong FC Utrecht op de zesde plek van de ranglijst staan. VVV-Venlo is juist de Keuken Kampioen Divisie-ploeg die procentueel gezien de meeste treffers tegen krijgt na de rust: 69 procent.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd Jong FC Utrecht – VVV-Venlo begint op Sportcomplex Zoudenbalch vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Tickets voor het laatste Keuken Kampioen Divisie-duel van dit seizoen zijn ONLINE verkrijgbaar en vanaf 19.00 uur aan de kassa’s aan de Koningsweg. Niet van de partij? FC Utrecht doet via Twitter en Instagram Stories rechtstreeks verslag van de wedstrijd. Flitsen van het duel komen bovendien voorbij in het schakelprogramma van ESPN.