Gibson Yah toegevoegd aan beloftenselectie

28 mei 2022

Meerjarig contract voor 18-jarige middenvelder.

Middenvelder Gibson Yah draagt vanaf het nieuwe seizoen het shirt van FC Utrecht. De 18-jarige jeugdinternational komt transfervrij over van Ajax en heeft in de Domstad een contract getekend voor twee seizoenen, met een optie op een derde jaargang in Utrechtse dienst. Yah sluit aan bij het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Jong FC Utrecht.

In 2014 verwerft Yah een plek in de jeugdopleiding van Ajax, dat het Nederlandse talent van Nigeriaanse afkomst ziet overkomen van DVC Buiksloot. Yah doorloopt vanaf dat moment alle lichtingen van de Ajax-academie en speelt in 2017 met Oranje Onder 15 zijn eerste jeugdinterlands. Zijn debuut in het betaalde voetbal volgt op 5 januari 2021, met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In die competitie heeft Yah inmiddels negentien partijen gespeeld.

Yah begint het interview na zijn contractondertekening als volgt: “Het voelt goed. Ik ben blij dat FC Utrecht mij deze kans heeft gegeven en het is natuurlijk een hele mooie club om voor te spelen.” De aanwinst voor Jong FC Utrecht is op meerdere posities inzetbaar, zo vervolgt hij: “Ik ben een middenvelder maar ik kan ook achterin spelen. Ik vind het fijn om in de kleine ruimtes te voetballen en ik beschik daarnaast over een goed overzicht.”