FC Utrecht TopCoaches ontvangen diploma

17 mei 2022

Opleiding voor veertien trainer/coaches succesvol afgerond voorafgaand aan wedstrijd tegen AZ.

De FC Utrecht TopCoach Opleiding, een opleiding voor talentvolle en enthousiaste trainer/coaches, zit erop. Veertien talentvolle trainer/coaches ontvingen afgelopen woensdag uit handen van Hoofd Opleiding Robin Pronk en Mister FC Utrecht Leo van Veen hun welverdiende diploma.

In september 2021 start de intensieve opleiding onder leiding van Coördinator Partnerclubs David Vecht. De deelnemers worden vervolgens één seizoen lang ondergedompeld in een ware FC Utrecht-belevenis. Onderwerpen zoals het creëren van cultuur, impliciet leren, motiverend coachen, ontwikkelen van het individu binnen het team en Talent ID komen in negen bijeenkomsten aan de orde. Dit gebeurt met de hulp van verschillende coaches uit de eigen Academie in de rol van gastdocenten. 

De opleiding gaat tevens gepaard met een stage bij de FC Utrecht Pre Academie, met als doel om het geleerde wekelijks in de praktijk te brengen binnen de context van FC Utrecht. Uiteindelijk ontvangen de deelnemers hun welverdiende diploma voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht - AZ uit handen van Robin Pronk. Zowel Technisch Directeur Jordy Zuidam, Ambassadeur Gert Kruys en Leo van Veen spreken de coaches toe en uiten hun lof over hun inzet en motivatie. 

Komend seizoen staat de opleiding wederom op het programma en maar liefst 21 deelnemers zullen dan hun opwachting maken. 

FC Utrecht feliciteert alle gediplomeerde deelnemers, te weten:
Ruud Berger (PVCV), Eskil de Koning (VV De Meern), Emiel van Hulzen (CDW), Furgill Plet (AS'80), Revelino Entingh (AS'80), Timo Matthijsse (Victoria), Wim Kuizenga (Vriendenschaar), Sven Jansen (Sv Houten), Sam van der Kraan (Hercules), Joppe Speel (Hercules), Luc Hooft (So Soest), Bart Hooft (So Soest), Marc Visser (Kampong) en Jeffrey Zitter (JSV Nieuwegein). 

Deze trainer/coaches gaan vanaf nu in de regio door het leven als ambassadeurs van FC Utrecht waarvan er veel betrokken blijven binnen de FC Utrecht Pre Academie en de FC Utrecht Experience.