David di Tommaso Trofee: Quinten Timber winnaar

11 mei 2022

Middenvelder tweede Utrechtse winnaar in geschiedenis van door SV FC Utrecht georganiseerde publieksprijs.

Quinten Timber is de winnaar van de David di Tommaso Trofee van het seizoen 2021/2022. De middenvelder bleef runner-up Bart Ramselaar en nummer drie Willem Janssen voor in het klassement van de door SupportersVereniging FC Utrecht georganiseerde publieksprijs, die afgelopen seizoen nog aan Sander van de Streek werd uitgereikt.

Timber is bezig aan zijn eerste seizoen als speler van de FC uit zijn geboortestad. De jeugdinternational is de tweede in Utrecht geboren voetballer aller tijden die de trofee wint, na Jean-Paul de Jong in 2006.

Amersfoorter Ramselaar eindigde als tweede, evenals in het seizoen 2015/2016. Destijds moest de middenvelder uit de FC Utrecht-jeugdopleiding winnaar Timo Letschert voor zich dulden.

Voor de als derde geƫindigde Janssen was het zijn derde podiumklassering bij de David di Tommaso Trofee. De captain van de Utrechtse FC won de prijs in 2018/2019 en finishte in het seizoen 2017/2018 als tweede, achter Mark van der Maarel.

Het is voor de vijfde keer op rij dat het erepodium bij de publieksprijs volledig bestaat uit Nederlandse spelers. De laatste speler met een andere nationaliteit dan de Nederlandse die in de top 3 eindigde, was doelman David Jensen. Hij werd tweede in het seizoen 2016/2017.

Djevencio van der Kust kreeg de David di Tommaso Talent van het Jaar-award uitgereikt. De linksback uit de academie van de Utrechters beleefde dit seizoen zijn doorbraak in de hoofdmacht en is na Nick Venema in het seizoen 2018/2019 de tweede speler die deze prijs in ontvangst heeft genomen.