'Dat zijn momenten die je altijd bijblijven'

13 mei 2022

De tegel van... Olmo van Beurden en Sebastian de Groot.

De Grâchmuur in Stadion Galgenwaard wordt sinds het begin van dit seizoen gevuld met bedrukte tegels. In deze rubriek, genaamd ‘De tegel van’, lichten we in wedstrijdmagazine FC Today elke thuiswedstrijd één supporterstegel uit. Want: achter iedere tegel zit een eigen verhaal!

Soms grappig, soms ontroerend, soms allebei: prachtige verhalen passeerden dit seizoen al de revue in deze serie. We sluiten af met de twee boezemvrienden Olmo van Beurden en Sebastian de Groot; supporters van FC Utrecht, én van één iemand in het bijzonder.

Het bijzondere aan de tegel van de 32-jarige Sebastian is dat hij zijn tegel cadeau heeft gekregen van zijn vriendengroep, waarvan ook Olmo deel uitmaakt, zo licht hij toe: “Ik was op Curaçao en daar vierde ik mijn verjaardag. Op een gegeven moment kreeg ik een filmpje toegestuurd van de onthulling van de tegel in het stadion en ik wist daar niets vanaf. Dat was echt prachtig!” Op de tegel van Sebastian pronkt de tekst: ‘T Jochie uit Utreg’ en bij zijn kompaan Olmo zien we een duidelijke verwijzing naar het uiterlijk van de Utrechter en zijn broer, namelijk: ‘Een kale noem je UUU’, dat verwijst naar de kale hoofden van beide heren. Voor de 30-jarige Olmo is de tegel van ontzettend grote waarde: “Ik geef heel veel om betekenis en om ervaringen. Als je dat dan op zo’n manier kan vereeuwigen dat vind ik dat een prachtig initiatief.” Naast supporter van de plaatselijke FC uit Utrecht zijn de beide heren groot fan van nog één iemand die wekelijks op de tribunes van FC Utrecht is te vinden: “Tijdens de bekerfinale van 2016 in De Kuip stonden we met niemand minder dan de Worstenman op de foto op de tweede ring. Vandaar dat we ook een attribuut hebben meegenomen om dit moment vandaag vast te leggen, namelijk twee worsten!”, lachen de beide mannen.

Door drukte gaan de vrienden de laatste maanden minder vaak dan dat ze willen naar Stadion Galgenwaard, maar als ze terugkijken naar de mooie wedstrijden die ze samen bezochten dan springt er, naast de bekerwedstrijd op bezoek bij ONS Sneek, toch wel echt één ervaring uit, vertelt Olmo: “Na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord wilden we nog graag een biertje kopen in de stad voor in de bus. We kwamen toen in een Rotterdamse wijk terecht midden tussen allemaal Feyenoord-supporters. We hadden onze jas tot aan onze nek dichtgeritst, dat zijn wel momenten die je altijd bijblijven.”

Wil jij komend seizoen graag jouw verhaal doen in deze serie? Stuur dan een mailtje: socialmedia@fcutrecht.nl