Beloftenploeg delft onderspit in laatste wedstrijd van seizoen

06 mei 2022

Jong FC Utrecht verliest nipt van effectiever VVV-Venlo: 2-3.

De Utrechtse talenten zijn er niet in geslaagd om de laatste competitiewedstrijd van het huidige seizoen op Sportcomplex Zoudenbalch winnend af te sluiten. Mees Rijks en Mohamed Mallahi brachten de Domstedelingen tot tweemaal toe terug in de wedstrijd, maar de Venlonaren trokken uiteindelijk aan het langste eind.

Mohamed Mallahi zoekt in het begin van de tweede helft zijn directe tegenstander op met veel snelheid, kapt vervolgens naar zijn linkervoet en haalt verwoestend uit. Doelman van VVV-Venlo Lukas Zima staat aan de grond genageld en kan alleen maar toezien hoe dat prachtschot via de binnenkant van de paal het doel in krult. Jong FC Utrecht komt voor de tweede keer langszij in een aantrekkelijk duel op Sportcomplex Zoudenbalch, 2-2!

Open eerste helft
Zowel Jong FC Utrecht als VVV-Venlo beginnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd vanavond en dat zorgt voor een eerste helft met veel gevaar. Oussama Alou is namens de Utrechtse talenten al dichtbij een openingstreffer, maar het vangnet en doelman Zima zijn het eindstation. Nick Venema zet niet veel later de Venlonaren op voorsprong wanneer hij uit een rebound de bal makkelijk kan binnentikken: 0-1.

Snel antwoord
Het snelle antwoord dat Jong FC Utrecht geeft komt via Mees Rijks, die op aangeven van Mallahi de gelijkmaker behendig binnen werkt: 1-1. Echter, nog geen tien minuten later zijn het de Limburgers die wederom het meest effectief zijn. Derensili Sanches Fernandes en Mohamed Mallahi stuiten beide op de Limburgse keeper waarna Mitchell van Rooijen aan de andere kant wel doelman Thijmen Nijhuis weet te verschalken: 1-2. Een tweede snelle gelijkmaker ligt daarna op de loer, maar Alou maakt in buitenspelpositie 2-2 waardoor door dat doelpunt een streep gaat.

Sterk uit de kleedkamer
De Utrechtse talenten komen in het tweede bedrijf geconcentreerd en sterk uit de kleedkamer. Mallahi weet namens de Domstedelingen de stand wederom gelijk te trekken en heeft nog geen minuut later een dot van een kans op de voorsprong. Doelman Zima mag opgelucht ademhalen want het schot van de flankspeler ketst via de bovenkant van de lat over het doel.

VVV beslist wedstrijd
Lang mag Jong FC Utrecht niet genieten van de gelijkmaker want ongeveer tien minuten later hebben de Venlonaren wederom een Limburgse voorsprong op het scorebord gezet. Ditmaal zijn er geen (oud-)spelers van Jong FC Utrecht bij betrokken. Simon Janssen geeft de bal vlijmscherp voor op Sven Braken die op zijn beurt hard het winnende doelpunt maakt: 2-3.

Einde seizoen
Het seizoen 2021/2022 is ten einde. Jong FC Utrecht start het seizoen met een 0-1 nederlaag in Stadion Galgenwaard tegen MVV Maastricht. Daarna volgt een periode van talloze overwinningen dat er voor zorgt dat de Utrechtse talenten zelfs mee doen in de strijd om een periodetitel. Met een puntentotaal van 38 zien we de Utrechters terug op een achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong FC Utrecht – VVV-Venlo 2-3 (1-2)
19. Nick Venema 0-1
23. Mees Rijks 1-1
33. Mitchell van Rooijen 1-2
51. Mohamed Mallahi 2-2
62. Sven Braken 2-3

Gele kaarten:  Dylan Timber (Jong FC Utrecht), Carl Johansson, Rayan El Azrak, Mitchell van Rooijen (VVV-Venlo).