Australische aanwinst: Joshua Rawlins

04 mei 2022

FC Utrecht legt verdediger (18) vast tot medio 2026.

Een Australische aanwinst voor FC Utrecht: Joshua Rawlins. De 18-jarige verdediger komt na dit seizoen transfervrij over van Perth Glory en heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2026 aan de Utrechtse FC verbindt.

Rawlins begint met voetballen bij Dianella Soccer Club en geniet vervolgens zijn jeugdopleiding bij Perth Glory. De Australische verdediger debuteert op 18 november 2020 met het vlaggenschip van die club in het betaalde voetbal in een partij in de Aziatische Champions League. Twee maanden later is ook zijn eerste optreden in de hoogste Australische competitie, de A-League, een feit. Hoewel pas enkele weken achttien jaar, heeft Rawlins inmiddels al 33 duels in de A-League en vier partijen in de Champions League achter zijn naam. Bovendien is hij jeugdinternational van Australië.

“Joshua is een voetballende rechtsback. Hij is goed in de passing en dribbel en heeft enorm veel drive naar voren”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen, in navolging van Taylor Booth en Luuk Brouwers. “Verdedigend lost hij situaties vaak op basis van spelinzicht op en hij is ook vrij intelligent in de manier waarop hij zijn duels speelt. Joshua heeft bovendien een goede snelheid en beschikt over, zeker voor iemand van zijn leeftijd, veel flair en uitstraling.”

Rawlins kan de vijfde Australiër worden in de hoofdmacht van FC Utrecht. Eerder al droegen Tommy Oar, Adam Sarota, Michael Zullo en Daniel Arzani het shirt van de Utrechtse FC.

Follow FC Utrecht in English on Twitter