Academie: Hoofdtrainers voor seizoen 2022/2023 vastgelegd

17 mei 2022

'Een goede mix van diverse kwaliteiten en ervaringen.'

Voor de negen jeugdteams van FC Utrecht zijn de Hoofdtrainers voor het seizoen 2022/2023 vastgelegd. Samen vormen zij een goede mix van diverse kwaliteiten en ervaringen. Jasper Somsen komt over van NAC Breda, Mourad El Idrissi keert terug op het oude nest. En Kevin Goes heeft de overstap gemaakt vanuit de Pre-Academie van FC Utrecht.

“De Hoofdtrainers zoals we die voor het nieuwe seizoen hebben vastgelegd vormen samen een goede mix van diverse kwaliteiten en ervaringen”, licht Hoofd Opleidingen Robin Pronk toe. “Dat is belangrijk om binnen de FC Utrecht Academie maatwerk te kunnen leveren richting individuele spelers, maar vooral ook als het gaat om de verschillende fases van opleiden. De komende periode zal de staf van de Academie verder vorm krijgen door middel van het aanstellen van specialisten en linietrainers. Deze aanstellingen zijn ook belangrijk als het gaat om het individueel en specifiek ontwikkelen van spelers.”

De Hoofdtrainers van de jeugdteams van FC Utrecht voor het seizoen 2022/2023, inclusief per oefenmeester een toelichting van Hoofd Opleidingen Pronk:

FC Utrecht O18 – Kevin van Veen
“Kevin beschikt over een doorlopend contract en is sinds januari Hoofdtrainer van FC Utrecht O18. Met de ervaring die hij heeft opgedaan bij onder meer Jong FC Utrecht, en bovendien zijn moderne werkwijze als trainer/coach, is hij goed op weg om spelers de laatste stap te laten maken vanuit de Academie naar het profvoetbal bij Jong FC Utrecht.”

FC Utrecht O17 – Ferdi Vierklau
“Goed dat Ferdi verlengt en verbonden blijft aan de Academie. Met zijn ervaring in de top van het voetbal weet hij als geen ander wat er bij FC Utrecht in het bijzonder en in het betaalde voetbal in zijn algemeenheid wordt gevraagd om te slagen.”

FC Utrecht O16 – Jasper Somsen
“Een nieuw gezicht bij de FC Utrecht Academie. Jasper komt over van NAC Breda, waar hij heel veel ervaring heeft opgedaan binnen het opleiden van jeugd in de specifieke leeftijdscategorie van 15 tot 17 jaar.”

FC Utrecht O15 – Mourad El Idrissi
“Na werkzaam te zijn geweest met de jongere jeugd bij FC Utrecht heeft Mourad de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij FC Twente en PSV. Hij komt nu als een ervaren coach terug bij ons in de Academie.”

FC Utrecht O14 – Maarten Bormans
“Maarten verlengt zijn contract, nadat hij dit seizoen bij FC Utrecht O14 is begonnen. Hij gaat zich verder specialiseren bij deze leeftijdscategorie.”

FC Utrecht O13 – Nathan Wiener
“Een echte specialist als het gaat om het ontwikkelen van spelers in de O13-lichting, dat is Nathan. Gezien zijn expertise en kwaliteiten is het goed dat hij bij FC Utrecht actief blijft.”

Kennismakingsfase O12, O11 en O10 – Sander van der Kleij, Quinten Dübendorfer en Kevin Goes
“Bij de jongste teams binnen onze Academie gaan we vanaf het nieuwe seizoen volgens een andere strategie werken. Teneinde deze zo goed mogelijk te implementeren, vinden we het belangrijk dat we met ervaren krachten als Sander en Quinten hebben verlengd. Kevin is sinds april als coach voor ons actief, na te zijn opgeleid binnen onze Pre-Academie. Hij is afkomstig uit de regio en werkzaam geweest bij diverse Partnerclubs. Fijn om Kevin ook komend seizoen aan boord te hebben.”