In 12 van de laatste 13 ontmoetingen met PEC Zwolle in de Eredivisie bleef FC Utrecht ongeslagen.

Eerder dit seizoen was FC Utrecht met 5-1 te sterk voor de Blauwvingers. De laatste keer dat FC Utrecht twee keer in één jaargang van de Zwollenaren won, was in 2015/2016. Toen werd het 1-0 in Utrecht en 1-2 in Zwolle.

Het hoogste aantal doelpunten dat FC Utrecht in één Eredivisieseizoen maakte tegen PEC Zwolle is 8. Die score werd neergezet in seizoen 1983/1984. Het werd toen 6-2 in Utrecht en 1-2 in Zwolle.

Maak je een virtuele Eredivisieranglijst over het jaar 2022, dan staat PEC Zwolle op de zesde plaats. Alleen Ajax, PSV, FC Twente, Feyenoord en AZ hebben dit kalenderjaar meer punten gepakt dan de equipe van Dick Schreuder.

FC Utrecht won 2 van de laatste 11 uitpartijen in de Eredivisie en scoorde in uitduels tot nu toe 18 keer dit seizoen.

Halverwege de competitie stond PEC Zwolle laatste in de Eredivisie, met 6 punten. De enige clubs die ooit niet degradeerden toen ze halverwege het seizoen 6 of minder punten hadden, waren RKC Waalwijk in 1998/1999 en Sparta Rotterdam in 1963/1964.

Rocco Robert Shein werd tijdens de vorige speelronde de 35ste speler die dit seizoen minuten maakte in de Eredivisie namens FC Utrecht. FC Utrecht maakte deze jaargang van alle clubs gebruik van de meeste spelers. Het clubrecord van meeste aantal spelers in één seizoen staat op 36 en dateert van 2014/2015.

Daishawn Redan en Bram van Polen zijn de clubtopscorers van PEC Zwolle. Zij wisten dit seizoen allebei 5 keer te scoren in de Eredivisie. Vorig seizoen werd Reza Ghoochannejhad met 6 treffers de minst productieve clubtopscorer van PEC Zwolle aller tijden in de Eredivisie.

Bart Ramselaar voert de FC Utrecht-topschutterslijst aan met 9 doelpunten, maar komt vanwege een blessure dit seizoen niet meer in actie. Tweede in dat klassement staat Tasos Douvikas, die tijdens de vorige speelronde zijn achtste Eredivisietreffer van deze jaargang maakte.

Willem Janssen kan zaterdag zijn 500ste competitieduel spelen in het Nederlandse betaalde voetbal. Geen enkele op dit moment actieve speler bereikte deze mijlpaal al. De laatste speler die tot 500 duels in de Ere- én Eerste Divisie kwam, was Michel Breuer in december 2017.

Janssen speelde zijn eerste competitieduel in het Nederlandse betaalde voetbal op 20 augustus 2004. Rocco Robert Shein, die vorige week evenals Janssen in de basis stond bij de Utrechtse FC, was destijds 1 jaar oud.

PEC Zwolle is tegenwoordig ook de ploeg van Rico Strieder. De Duitser speelde 87 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht.

Simon Gustafson speelde in de Eredivisie 8 keer tegen PEC Zwolle en scoorde 6 maal tegen de Zwollenaren, meer dan tegen elke andere tegenstander.

Bij FC Utrecht staan Adam Maher, Quinten Timber en Mark van der Maarel op scherp. Aan de kant van PEC Zwolle zijn Rico Strieder en Mustafa Saymak één gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO