FC Utrecht won eerder dit seizoen in Stadion Galgenwaard met 5-1 van Willem II. Bart Ramselaar was met een hattrick toen de Man of the Match.

Afgelopen seizoen won FC Utrecht in Tilburg met 0-6 van de Tricolores. Dat is de grootste uitzege die FC Utrecht ooit boekte in de Eredivisie.

Tegen geen enkele club boekte FC Utrecht in de Eredivisie zoveel zeges als tegen Willem II: 39.

FC Utrecht gaat voor de zesde plek in de eindrangschikking van de Eredivisie. Om die te behalen moet de ploeg van Hoofdtrainer Rick Kruys in elk geval winnen van Willem II, en dan is het afhankelijk van het resultaat dat Vitesse boekt op bezoek bij Ajax.

Zeker is al dat FC Utrecht gaat deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal. Het is voor de twaalfde keer dat de Utrechtse FC die eindronde gaat spelen.

Willem II bezet bij de start van de laatste speelronde de zeventiende plaats in de Eredivisie. Om degradatie te ontlopen moeten de Tilburgers zelf winnen en zijn ze vervolgens afhankelijk van de resultaten van de nummers zestien (Fortuna Sittard) en vijftien (Sparta Rotterdam).

In de afgelopen 14 jaargangen – het afgebroken corona-seizoen 2019/2020 daarbij niet meegerekend – verloor FC Utrecht slechts 1 keer de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat was in de jaargang 2015/2016.

Tasos Douvikas en Bart Ramselaar voeren op dit moment samen de clubtopscorerslijst van FC Utrecht aan met 9 treffers.

Voormalig FC Utrecht-jeugdspeler Ché Nunnely is de clubtopscorer van Willem II. Hij scoorde tot nu toe 6 keer en komt dit seizoen vanwege een blessure niet meer in actie.

Douvikas is de enige speler van FC Utrecht die dit seizoen in alle 33 Eredivisiewedstrijden van de Utrechtse FC in actie kwam.

Willem Janssen heeft 408 Eredivisiewedstrijden gespeeld, het meeste van alle huidige Eredivisiespelers.

Janssen scoorde in de Eredivisie 5 keer tegen Willem II. Alleen tegen Vitesse was de aanvoerder van FC Utrecht vaker trefzeker in competitieverband: 7 maal.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO