In de play-offs om Europees voetbal stonden FC Utrecht en Vitesse door de jaren heen inmiddels 7 keer tegenover elkaar. Er is sprake van een perfecte balans: 2 zeges voor de Utrechters, 2 voor de Arnhemmers. En, dus: 3 remises.

De overwinning van afgelopen donderdag was voor FC Utrecht de tweede zege op rij tegen Vitesse in de play-offs. Dat terwijl de Utrechters geen van de laatste 7 Eredivisiepartijen tegen de Arnhemmers wonnen (2 keer gelijkspel, 5 nederlagen).

Van de laatste 6 keer dat FC Utrecht in Arnhem tegen Vitesse speelde, ging de ploeg uit de Domstad 5 maal onderuit. De uitzondering in die reeks was een 0-2 overwinning op 28 mei 2019 in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Dankzij die zege ging FC Utrecht toen Europa in.

Die 5 nederlagen in Arnhem werden telkens met het kleinst mogelijke verschil geleden. De laatste keer dat FC Utrecht in GelreDome met een marge van minstens 2 treffers verloor van Vitesse, was op 9 november 2013. Het werd toen 3-1.

Tijdens de laatste 10 keer dat Vitesse een thuiswedstrijd speelde, trokken de Gelderlanders 6 maal aan het kortste eind. Van de laatste 21 wedstrijden die Vitesse speelde in alle competities, won het team uit Arnhem er 5.

Europees voetbal bereiken via de play-offs: geen team in Nederland heeft het zo vaak geflikt, als FC Utrecht: 5 keer. Tegenstander Vitesse is in die ranking trouwens de runner-up, met 3 succesvolle deelnames.

Het is voor FC Utrecht de twaalfde keer dat de ploeg deelneemt aan de Europese eindronde. Daarmee heeft de Utrechtse FC het record van FC Groningen geĆ«venaard.

In de laatste 5 edities van de play-offs om Europees voetbal stond FC Utrecht in de finale. De laatste keer dat FC Utrecht voortijdig werd uitgeschakeld, was in 2009.

Simon Gustafson speelde met FC Utrecht 7 wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal en was daarin goed voor 5 goals. De Zweed scoorde afgelopen donderdag in het thuisduel met Vitesse het derde FC Utrecht-doelpunt.

Sinds de herinvoering van de Europese play-offs in 2005/2006 vond geen speler zo vaak het net voor FC Utrecht in de play-offs als Simon Gustafson.

Ook aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht kwam donderdag tegen Vitesse tot scoren. Voor de captain was het zijn 31ste partij in de play-offs. Janssen heeft in 11 seizoenen aan de eindronde om Europees voetbal deelgenomen.