Europees voetbal bereiken via de play-offs: geen team in Nederland heeft het zo vaak geflikt, als FC Utrecht: 5 keer. Tegenstander Vitesse is in die ranking trouwens de runner-up, met 3 succesvolle deelnames.

Het is voor de vierde keer dat FC Utrecht en Vitesse tegenover elkaar staan in de play-offs om Europees voetbal en voor het eerst dat die teams elkaar in de eerste ronde van de nacompetitie al treffen.

FC Utrecht versloeg in de finale van de play-offs Vitesse in 2007 en 2019. Vitesse bleek de betere in 2018.

Het is voor FC Utrecht de twaalfde keer dat de ploeg deelneemt aan de Europese eindronde. Daarmee evenaart de Utrechtse FC het record van FC Groningen.

Vitesse doet voor de achtste keer mee aan de play-offs om Europees voetbal. Alleen in 2014 werd de Arnhemse ploeg in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld.

In de laatste 5 edities van de play-offs om Europees voetbal stond FC Utrecht in de finale. De laatste keer dat FC Utrecht voortijdig werd uitgeschakeld, was in 2009.

Vitesse presteerde dit seizoen in de Eredivisie beter in uitduels (30 punten) dan in thuispartijen: 21 punten.

Simon Gustafson speelde met FC Utrecht 6 wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal en was daarin goed voor 4 goals.

Alleen Sébastien Haller (21 goals) maakte dit seizoen in de Eredivisie meer doelpunten dan Vitessenaar Loïs Openda, die 18 keer scoorde.

Sinds de invoering van de Europese play-offs in 2005/2006 vonden alleen Sébastien Haller en Ricky van Wolfswinkel daarin net zo vaak het net namens FC Utrecht als Gustafson.

Sinds 2005/2006 speelde Willem Janssen 30 duels in de Europese eindronde. Dat is minstens 11 duels meer dan iedere andere FC Utrecht-speler (Mark van der Maarel volgt, met 19 partijen).