'Zondag is ons daggie!'

22 maart 2022

De tegel van... Pieter en Roel.

De Grâchmuur in Stadion Galgenwaard wordt sinds enige tijd gevuld met bedrukte tegels. Tegels van jullie, supporters van FC Utrecht! In deze rubriek, genaamd ‘De tegel van’, lichten we in wedstrijdmagazine FC Today elke thuiswedstrijd één supporterstegel uit. Want: achter iedere tegel zit een eigen verhaal!

Al veel verhalen van tegelhouders in Stadion Galgenwaard zijn dit seizoen de revue gepasseerd. Emotionele verhalen, grappige anekdotes en mooie herinneringen. Vandaag is het de beurt aan Pieter en Roel, twee jeugdvrienden die naar eigen zeggen op elke plek in het stadion wel hebben gezeten, om het verhaal achter hun tegel uit de doeken te doen. Momenteel is er nog maar één tribune waarvan zij tweewekelijks met veel enthousiasme de wedstrijden van FC Utrecht aanschouwen: de Bunnikside!

Beide supporters zijn inmiddels alweer vier jaar in het bezit van een seizoenkaart van FC Utrecht. De reden van het ‘Zondag is ons daggie’, dat op de tegel gedrukt staat, is de volgende, vertelt Roel: “Eerder ging je natuurlijk veel opstap, je deed leuke dingen en voor alles was tijd. Nu je wat ouder wordt en veel verplichtingen hebt, is het gewoon fijn om op zondag iets te doen waar je van geniet, vandaar ook: ‘Zondag is ons daggie’. Ons dagje naar FC Utrecht.”

De vrienden kennen elkaar al ongeveer twintig jaar, maar sinds een jaar of twaalf is die band hechter geworden. “We kennen elkaar van onze tijd uit Lunetten, onder de rook van de Galgenwaard. We gingen destijds allebei dezelfde studie doen en toen begon het feest!”, lacht Pieter. Over de vereeuwiging in Stadion Galgenwaard hoefden beide heren niet lang te twijfelen: “Als in het mooiste stadion van Nederland een tegel kan hangen met een persoonlijke boodschap van jezelf erop dan moet je dat natuurlijk willen. We hebben niet getwijfeld en meteen gezegd: die tegel moet er komen!”, vertellen de fanatiekelingen.

Als de vrienden gevraagd wordt naar hun mooiste moment op de tribunes van FC Utrecht, ontstaat er bij Roel meteen een lach op zijn gezicht: “We stonden voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg tien meter voor het stadion toen Pieter erachter kwam dat hij zijn kaartje was kwijtgeraakt. Een van de mooiste wedstrijden van het jaar en dan verliest hij zijn ticket”, plaagt Roel.

“Het leuke is dat Roel in de rust mij ook nog appt met het bericht dat hij een kaartje over heeft, hij kwam namelijk iemand tegen die nog een kaartje had. Dat was inderdaad het mooiste moment ooit”, reageert Pieter sarcastisch. Even later wordt door beide mannen toch geconcludeerd dat de Europese wedstrijden, met name de clash met Celtic, wel in het rijtje van mooiste ervaringen samen komen te staan in Stadion Galgenwaard.