Wessel Kooy in toernooiselectie Oranje Onder 17

18 maart 2022

FC Utrecht-verdediger opgeroepen, middenvelder Rafik El Arguioui stand-by.

Een debuut in een vertegenwoordigend nationaal elftal lonkt voor verdediger Wessel Kooy van FC Utrecht. Hij is namelijk opgenomen in de selectie van Oranje Onder 17, die later deze maand in eigen land een zogeheten Eliteronde gaat spelen. Tijdens dat toernooi strijdt de ploeg van bondscoach Mischa Visser om kwalificatie voor het EK, dat over enkele maanden wordt gehouden in Israël.

Middenvelder Rafik El Arguioui staat stand-by. Dat houdt in dat het FC Utrecht-talent in eerste instantie niet tot de toernooiselectie van Oranje Onder 17 behoort, maar dat hij daar op een later moment nog wel aan kan worden toegevoegd.

Oranje Onder 17 won de laatste twee edities van het Europese Kampioenschap, in respectievelijk 2018 en 2019. Om ervoor te zorgen dat de Nederlandse talenten ook dit jaar een gooi kunnen doen naar de titel, moeten ze op de eerste plek eindigen in hun Eliteronde-poule, of één van de zeven beste nummers twee zijn van de in totaal acht poules. Zo gaan er vijftien equipes zich plaatsen voor het eindtoernooi, waaraan Israël Onder 17 vanwege het feit dat het evenement in Israël wordt gehouden sowieso zal deelnemen.

Op donderdag 24 maart begint de Eliteronde voor Oranje Onder 17 met een wedstrijd tegen Hongarije Onder 17. Dat duel wordt gespeeld in Uden. Slowakije Onder 17 is op zondag 27 maart de tegenstander van de Nederlandse talenten in Venray. Het team van keuzeheer Visser sluit het kwalificatietoernooi af op woensdag 30 maart. Die dag is in Uden Griekenland Onder 17 de tegenstander van de Nederlandse ploeg.

De selectie van Oranje Onder 17:
Alvaro Henry (Ajax), Oualid Agougil (Ajax), Silvano Vos (Ajax), Yoram Boerhout (Ajax), Ilias Splinter (AZ), Tristan Kuijsten (AZ), Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund, Duitsland), Antoni Milambo (Feyenoord), Jaden Fernando Slory (Feyenoord), Mike Kleijn (Feyenoord), Rainy Breinburg (Feyenoord), Jasper Meijster (FC Groningen), Thijmen Blokzijl (FC Groningen), Bernt Klaverboer (sc Heerenveen), Dean Huijsen (Juventus, Italië), Ezechiel Banzuzi (NAC Breda), Bram Rovers (PSV), Isaac Babadi (PSV), Jason van Duiven (PSV), Tim van den Heuvel (PSV), Wessel Kooy (FC Utrecht).