Op een zonnig en stralend Sportpark Zoudenbalch troffen de O18 ploegen van FC Utrecht en Vitesse elkaar voor de 2e competitieronde. Zowel FC Utrecht O18 als Vitesse O18 hadden hun 1e wedstrijd gewonnen, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

Beide teams gingen voortvarend van start, wat over en weer mogelijkheden opleverde. Toch was het de thuisploeg die als eerste de bal binnen kon prikken: door een slimme diepe bal van Dion Versluis op de snelle Selim Can Somnez kwam de aanvaller één op één met doelman Ton Bramel van Vitesse O18. De Utrechter rondde bekwaam af en bracht zijn ploeg daarmee op voorsprong. 1-0 in de 18e minuut.

De weelde van de voorsprong kon FC Utrecht O18 niet lang dragen, want na een verkeerde inschatting van Olivier van Eldik kwam Vitesse O18 door. Vitesse O18 zette door en de voorzet werd in de 31e minuut bij de 2e paal binnen gekopt door Jim Croque.

Wat volgde was een fase waarin de thuisploeg van het padje af leek. Er sloop iets van lichtzinnigheid in de ploeg, waardoor het er verdedigend even niet meer zo solide uitzag. Het resulteerde in een paar grote kansen voor Vitesse O18, maar doelman Sep van der Heijden en de lat stonden succes voor de Arnhemmers in de weg.

Op slag van rust kreeg FC Utrecht O18 nog een grote mogelijkheid, via Rafik el Arguioui en Aurelio Oehlers. Het gekraakte schot leverde een hoekschop op, maar resultaat werd verder niet geboekt. Ruststand 1-1.

In de 2e helft kwam FC Utrecht O18 goed uit de startblokken. Het leverde gaandeweg tal van kansen op. Een kansrijke positie op voor Juruël Bernadina (schot voorlangs), een doelpoging via Rafik el Arguioui van dezelfde Bernadina (schot over) en een hele goede kans voor Dion Versluis via Selim Can Somnez (schot in de verre hoek). Het kansenfestijn werd afgesloten door Selim Can Somnez (strandde op de keeper) en Dion Versluis (schot over).

Ook Vitesse O18 liet zich niet onbetuigd, maar ook zij konden de mogelijkheden niet omzetten in klinkende munt. Dichterbij dan een schot op de paal van invaller Bouke Boersma kwam Vitesse O18 niet.

Aan de andere kant had doelman Bramel het druk met de Utrechtse kansen. Hij kon nog redden op een inzet van Juruël Bernadina, maar moest toestaan dat Aurelio Oehlers wel doel trof. Oehlers werd in stelling gebracht door Dion Versluis en prikte in de 71e minuut bekwaam de 2-1 binnen.

De wedstrijd was gespeeld toen de cornerbal van Elijah Velland in één keer achter doelman Bramel verdween. Daarmee kwam de thuisploeg op 3-1. De wedstrijd ging definitief in het slot met Aurelio Oehlers' 2e goal van de middag. Hij bracht de 4-1 eindstand op het bord.

Tevreden gezichten, na afloop in de catacomben. Uiteraard. De ploeg had zich goed van de taken gekweten, zeker in de 2e helft. Er werden veel kansen gecreëerd, waardoor de score nog hoger had kunnen uitvallen.

Volgende week is er geen competitieronde in verband met interlandwedstrijden. Van FC Utrecht O18 gaan Wessel Kooy en Aurelio Oehlers met Oranje en Selim Can Somnez met Turkije op pad. Rafik el Arguioui staat op Oranjes stand-by lijst.

Vrijdag 25 maart aanstaande speelt FC Utrecht O18 op Sportcomplex Zoudenbalch een oefenwedstrijd tegen de Young Socceroos U23 (Australië Onder 23). Aanvang 15.00 uur en de toegang is gratis.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!