FC Utrecht O17 speelde op het zonovergoten Zoudenbalch tegen de O17 van AZ. Deze wedstrijd ging om de tweede plek in de competitie.

De eerste 20 minuten zijn volledig voor AZ O17, FC Utrecht O17 krijgt lastig grip op de opbouw van AZ O17. Er volgden een aantal momenten waarin er duidelijk meer duels gespeeld moesten gaan worden door FC Utrecht O17. Helaas was FC Utrecht O17 steeds een stapje te laat. Na 14 minuten wist AZ O17 het net te vinden via een afstandsschot van buiten de 16 meter. FC Utrecht O17 kroop iets van de eigen 16 meter af, kreeg iets meer durf en lef en creëerde een aantal kansen. Een uitgelezen 1 tegen 1 moment werd gemist en een vrije bal prachtig gered door de AZ keeper. De controle was er, maar door toch nog een moment met slordig en iets te slap verdedigen komt AZ op 0-2.

Tijdens de tweede helft wilde FC Utrecht O17 de schade herstellen door hoog te gaan spelen meer energie in de wedstrijd te stoppen. De energie in de wedstrijd stoppen lukte, maar nu was er voor AZ O17 meer ruimte achter de verdediging. De lange bal kon FC Utrecht O17 lastig verdedigen. Gelukkig werden de gevaarlijke mogelijkheden geneutraliseerd en kon er gedacht worden aan aanvallen. Het tempo lag erg hoog maar het net werd niet gevonden. Door het hoge tempo werd het over en weer erg slordig, Doelpunten vielen er niet meer.

FC Utrecht O17 eindigt door het verlies op de derde plek tussen PSV, AZ en Ajax, Feyenoord.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!