Op de eerste speeldag van de nieuwe competitie stonden de nummers 1 van de najaarscompetitie tegen elkaar. FC Utrecht O13 was met een mooie inhaalrace eerste geworden in Divisie 1A door AZ O13 met één doelpunt op de laatste speeldag te passeren. Daarnaast was PSV O13 knap eerste geworden in Divisie 1B. Helaas werd de titanenstrijd deze keer gewonnen door een sterk PSV O13.

In de eerste helft was het duidelijk dat PSV zich had aangepast aan het spel van FC Utrecht O13. Na een eerdere confrontatie in de beker waar FC Utrecht O13 met 3-0 had gewonnen had PSV O13 zijn lesje geleerd. PSV speelde uit een meer verdedigende organisatie waarbij ze loerde op de counter. Dat bleek erg effectief in de eerste helft. Na een aantal keer slordig balverlies aan de kant FC Utrecht O13 kon de PSV spits een aantal keer alleen op keeper Iwan Burgman af die kansloos werd verslagen. Door een mooie aanval die werd gestart bij Olivier Goedewacht, kon Rutger Niezing de bal bij Adam Attillihi krijgen die met een fraaie actie de doelman van PSV O13 versloeg waardoor FC Utrecht O 13 terug kwam tot 1-3. Helaas ging de bal er kort daarna weer in bij FC Utrecht O13 waardoor er een 1-4 ruststand op het bord stond.

In de tweede helft kon James de Vos zijn rentree maken na een aantal weken blessureleed. FC Utrecht O13 startte scherp en Bright van Dijk was er als de kippen bij toen PSV O13 de bal te kort terug speelde op de keeper. De keeper werd rustig omspeeld waardoor FC Utrecht O13 terug kwam naar 2-4. FC Utrecht O13 bleef vol druk geven maar kreeg geen vat op het goede positiespel van PSV die de snelle spitsen aan het werk bleven zetten. Ondanks dat FC Utrecht O13 het bleef proberen liep PSV O13 uit naar een 2-7 eindstand. Een harde tik voor FC Utrecht O13 dat zich de komende weken zal willen herstellen in de competitie tegen ADO Den Haag O13 en in de beker tegen FC Eindhoven O13. FC Utrecht O13 heeft al eerder dit seizoen laten zien dat het om kan gaan met tegenslagen en heeft daar dit seizoen nog alle mogelijkheden voor.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!