Onder een stralende voorjaarszon begon FC Utrecht O16 op het hoofdveld van sportcomplex Zoudenbalch zwak aan de beverkraker tegen Ajax Onder 16. Ajax O16 creëerde in de openingsfase een aantal kansen, waarvan er eentje op de lat uiteenspatte en FC Utrecht O16 doelman Yaell Samson in de weg stond bij verschillende Amsterdamse doelpogingen. Halverwege de tweede helft nam FC Utrecht O16 het initiatief over door de tegenstander agressief onder druk te zetten. Er ontstond een spannende bekerwedstrijd met strijd van beide kanten, gevaar voor beide doelen én technische hoogstandjes. In de 33e minuut brak FC Utrecht O16 door over de linkerkant en gaf Torben Bos een afgemeten voorzet op het hoofd van Tijn den Boggende die de 1-0 binnen kopte. Een paar minuten later schoot Amir Saleh van buiten het strafschopgebied de 2-0 via een prachtig afdraaiend krulschot over de keeper van Ajax in de hoek van het doel.

Na rust drong Ajax O16 aan en maakte het in de 52e minuut de aansluitingstreffer, 2-1. FC Utrecht O16 diende de tegenstander direct van repliek door 2 minuten later de 3-1 te maken. Gustav Arcos Sundqvist stuurde Den Boggende weg, die zijn tegenstander uitkapte en beheerst in de lange hoek schoot. In de blessuretijd scoorde Torben Bos vanuit een corner de 4-1 met een volley.

Al met al een terechte bekeroverwinning van FC Utrecht O16 waarbij het verschil met name gemaakt werd door als collectief voor elkaar te knokken. In de kwartfinale van de beker wacht ADO Den Haag O 16 als volgende horde op weg naar de bekerfinale op zaterdag 14 mei. Voordat het zo ver is bindt FC Utrecht O16 aankomende zaterdag de strijd aan met de leeftijdsgenoten van Feyenoord O16.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijd.