Veiling en inzamelingsactie: Utrechters in actie voor Oekraïne

29 maart 2022

Duizenden euro’s en honderden knuffels ingezameld rondom thuisduel met PSV.

Ruim 500 knuffels voor jonge vluchtelingen uit Oekraïne en een bedrag van 5.653 euro voor Giro555. Dat is het resultaat van de inzamelingsacties die FC Utrecht organiseerde rondom de thuiswedstrijd van onlangs tegen PSV. Utrechters zijn, vanuit het hart, naar aanleiding van de oproep van FC Utrecht in groten getale in actie gekomen voor Oekraïners.

De shirts die door de spelers van FC Utrecht werden gedragen in het duel met PSV zijn geveild, evenals de aanvoerdersband die Adam Maher die dag droeg. Dat leverde een bedrag van 5.653 euro op voor Giro555. De hulporganisaties die zich hebben verenigd kunnen mede dankzij deze gift steun bieden aan de Oekraïners die dat op dit moment zo hard nodig hebben.

Tijdens een knuffelinzameling voorafgaand aan de wedstrijd leverden Utrechters in groten getale knuffels in voor jonge vluchtelingen uit Oekraïne. In totaal kon FC Utrecht ruim 500 knuffels bezorgen bij de vluchtelingen in Jaarbeurs Utrecht.

Dat de wedstrijd in het teken stond van steun voor Oekraïne, was bij de opkomst van de spelers in Stadion Galgenwaard ook goed te zien. Een prachtige mozaïek van de Oekraïense vlag, met een vredesduif in het midden, was te zien op de volledige Zuidtribune. FC Utrecht bedankt sfeergroep Tifo Zuid voor het mede mogelijk maken van dit indrukwekkende gebaar.

Bij FC Utrecht – PSV werden in het Vanuit het Hart-vak bovendien enkele Utrechters die zich hebben ingespannen voor Oekraïne in het zonnetje gezet. Zo was groep 6 van de Mariaschool uit Eemnes te gast in Stadion Galgenwaard. Die klas had cupcakes gebakken en verkocht voor Giro555. Ook bracht een delegatie van Stichting Carrillon uit Woerden een bezoek aan de wedstrijd. Carillon heeft om geld op te halen een concertactie opgezet.