Silberbauer en Advocaat toegevoegd aan technische staf

24 maart 2022

Michael Silberbauer nieuwe assistent-trainer, Dick Advocaat fungeert als klankbord.

Oud-spelers Michael Silberbauer en Dick Advocaat zijn toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal van FC Utrecht. Per direct zal Silberbauer de rol als assistent-trainer vervullen en Dick Advocaat dienen als klankbord voor Hoofdtrainer Rick Kruys.

Voormalig Deens international en oud-speler van FC Utrecht Michael Silberbauer speelde tussen 2008 en 2011 bij de club uit de Domstad, waar hij 113 officiële wedstrijden speelde. Na zijn actieve voetbalcarrière deed de Deen ervaring op als assistent-trainer bij FC Biel-Biene, FC Luzern, Midtjylland onder 19 en FC Basel. Daarnaast was Silberbauer hoofdtrainer van Pacific FC.

Dick Advocaat heeft jarenlange ervaring als trainer op de nationale en internationale velden. Hij leidde in 2018/2019 FC Utrecht naar Europees Voetbal door in de play-offs Vitesse te verslaan. Advocaat was in diezelfde functie in dienst bij Fenerbahçe, PSV, Zenit Sint-Petersburg, AZ, Glasgow Rangers, Sparta Rotterdam en Feyenoord. Daarnaast is Advocaat meerdere perioden bondscoach geweest van onder meer het Nederlands elftal. Als speler kwam Advocaat 39 wedstrijden uit voor FC Utrecht, dat was in de periode 1983-1984. 

“We zijn blij dat we de staf weer compleet hebben door het toevoegen van twee mannen die de club goed kennen,” aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Michael is een echte clubman, een leider met een winnaarsmentaliteit. Hij kan zijn ervaring overbrengen op de groep. Daarnaast heeft hij zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als een expert op het gebied van data, waardoor hij een welkome aanvulling is in de technische staf.”

Zuidam over de rol van Dick Advocaat als klankbord voor Rick Kruys: “Dick kent de club natuurlijk en heeft ook al eerder met Rick samengewerkt. Het was een nadrukkelijke wens van Rick om Dick toe te voegen aan de staf, zodat hij een extra mogelijkheid om te klankborden heeft. We zijn blij dat Dick paraat staat met zijn jarenlange ervaring.”

Rick Kruys zit tot het eind van het huidige seizoen als Hoofdtrainer op de bank met Sander Keller en Michael Silberbauer aan zijn zijde.