Puntendeling in De Adelaarshorst

05 maart 2022

FC Utrecht speelt in Deventer gelijk tegen Go Ahead Eagles: 1-1.

Voor de tweede keer dit seizoen heeft een onderonsje tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles in de Eredivisie geen winnaar opgeleverd. Werd het eerder deze jaargang in Stadion Galgenwaard 0-0 toen de Utrechters tegenover de ploeg uit Overijssel stonden, vanavond (zaterdag) eindigde het treffen met de equipe uit Deventer in De Adelaarshorst in 1-1.

Een actie van Mimoun Mahi is de verdediging van Go Ahead Eagles, nochtans een erg stabiele achterhoede overigens, even te machtig. En vervolgens ontstaat er een schietkans voor Moussa Sylla. Van die kans maakt de Fransman het meeste. Met een diagonale poeier geeft hij Andries Noppert het nakijken: 1-1.

Belangrijke saves De Keijzer
Er is dan nog een dik kwartier te spelen in De Adelaarshorst, dat is uitverkocht - het uitvak incluis. In de slotfase golft het spel op en neer en komen er over en weer nog behoorlijke kansen op een winnende treffer, maar mede dankzij goed keeperswerk van Fabian de Keijzer blijft dat doelpunt achterwege.

Lange adem
Na een dik half uur spelen wordt er aan de Vetkampstraat voor het eerst gescoord. Luuk Brouwers slalomt zich een weg door de Utrechtse achterhoede en klopt De Keijzer met een diagonaal schot (1-0) - een knal die behoorlijk wat overeenkomsten vertoont met het doelpunt dat FC Utrecht’s Sylla dik veertig speelminuten later zou maken. Het doelpunt van Sylla is trouwens de twaalfde van FC Utrecht dit seizoen in het laatste speelkwartier. De ploeg van Hoofdtrainer René Hake beschikt over een langere adem dan de meeste andere teams in Nederland; alleen Ajax (16 keer), PSV (14 maal) en Feyenoord (13 doelpunten) scoren dit seizoen vaker in het laatste kwartier van een wedstrijd.

Veel schoten
FC Utrecht schiet er in Deventer overigens lustig op los. Hake’s team produceert in totaal negentien schoten; het hoogste aantal sinds een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in april van vorig jaar. En van al die knallen gaan er zeven onder de lat en tussen de palen; pogingen van onder anderen Hidde ter Avest, Bart Ramselaar en Tasos Douvikas zijn een prooi voor Noppert, wiens ploeg Go Ahead Eagles deze avond tot drie schoten op doel komt. 

Eerbetoon aan Mulenga
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie nemen de 400 meegereisde supporters uit Utrecht uitgebreid de tijd om Jacob Mulenga toe te zingen. De 37-jarige aanvaller van Go Ahead Eagles, die in het verleden vijf jaar voor FC Utrecht speelt en tientallen goals scoort namens de Utrechters, stopt na dit seizoen met voetballen. Aangezien er geen duels tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles meer op de rol staan deze jaargang, is het voor het laatst dat Mulenga als speler direct is betrokken bij een wedstrijd van FC Utrecht. Al komt de Afrikaan deze avond niet in actie maar blijft hij de hele partij op de bank, het eerbetoon is er niet minder mooi en gemeend om.

Twee thuisduels voor de boeg
Speelde FC Utrecht de vorige twee matchen nog uit (een week voor de 1-1 in Deventer wordt het in Friesland tegen sc Heerenveen 1-2 voor de Utrechters), de komende twee partijen zijn in Stadion Galgenwaard. Zondag 13 maart is PSV de tegenstander aan het Herculesplein, waar een week later FC Groningen de tegenstander van de Utrechtse FC is.

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 1-1 (1-0)
33. Luuk Brouwers 1-0
76. Moussa Sylla 1-1

Gele kaarten: Philippe Rommens (Go Ahead Eagles), Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 9.924.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Andries Noppert; Cuco Martina (63. Ogechika Heil), Jay Idzes, Gerrit Nauber, Bas Kuipers; Luuk Brouwers (62. Boyd Lucassen), Mats Deijl, Philippe Rommens, Ragnar Oratmangoen; Iñigo Córdoba (85. Marc Cardona), Isac Lidberg (84. Giannis-Foivos Botos).

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel (63. Mimoun Mahi), Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber; Moussa Sylla, Sander van de Streek, Bart Ramselaar (84. Othmane Boussaid); Henk Veerman (46. Tasos Douvikas).