Pontus Almqvist: de zevende Zweed van FC Utrecht

20 maart 2022

In de voetsporen van onder anderen Johan Mårtensson en Marcus Nilsson.

Pontus Almqvist, die vanmiddag (zondag) zijn debuut maakte voor FC Utrecht in de partij tegen FC Groningen, is de zevende Zweed die in de clubgeschiedenis van de Utrechtse FC namens de Domstedelingen in de Eredivisie is uitgekomen.

Johan Mårtensson en Marcus Nilsson waren de eerste Zweedse spelers die in de Eredivisie het shirt van FC Utrecht droegen. Zij maakten allebei op 6 augustus 2011 hun FC Utrecht-debuut.

Dik een week later, op 14 augustus 2011, voegde Alexander Gerndt zich bij dat rijtje. Vervolgens duurde het tot 30 augustus 2014 alvorens er weer een Zweed in actie kwam namens FC Utrecht: Kristoffer Peterson.

Simon Gustafson maakte op 11 augustus 2018 voor het eerst zijn opwachting namens FC Utrecht en werd zo de vijfde Zweed bij de Domstedelingen. Emil Bergström volgde op 19 augustus 2018.

Met op dit moment 101 optredens namens FC Utrecht achter zijn naam is Simon Gustafson de Zweed die de Utrechtse FC het vaakst vertegenwoordigde. Mårtensson (64 duels) en Peterson (42 partijen) maken die top 3 compleet.