Nieuw FC Utrecht-contract voor Ruben Kluivert

16 maart 2022

Verdediger (20) twee jaar langer aan Domstedelingen verbonden, met optie op derde extra seizoen.

Verdediger Ruben Kluivert heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat hem tot medio 2024 speler maakt van FC Utrecht. De samenwerking met de 20-jarige achterhoedespeler is daarmee met twee jaar verlengd. Bovendien bevat de nieuwe overeenkomst een optie die ervoor zorgt dat deze tot medio 2025 kan worden voortgezet.

Kluivert ondertekende bij FC Utrecht in december 2019 zijn eerste profcontract. De centrale verdediger maakte in de zomer van 2018 zijn entree bij de Domstedelingen, die hem zagen overkomen van het Amsterdamse AFC. Na een sterke ontwikkeling te hebben doorgemaakt in de jeugdopleiding van de Utrechters, zette hij de stap naar de beloftenselectie.

Op 24 januari 2020 maakte Kluivert met Jong FC Utrecht zijn debuut in het betaalde voetbal. Inmiddels heeft de verdediger 34 partijen gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie.

“Ik ben trots op mezelf en er gaat veel blijdschap door me heen”, zo begint Kluivert het interview na het ondertekenen van zijn nieuwe contract. De achterhoedespeler heeft niet getwijfeld over zijn contractverlenging, zo geeft hij aan: “Ik heb er niet lang over na moeten denken. Mijn werk hier bij FC Utrecht is nog niet klaar. Het doet me goed dat de club zoveel vertrouwen in mij heeft, aan mij de taak om dat waar te maken.”