Met lege handen in Stadion Galgenwaard

20 maart 2022

FC Utrecht verliest van FC Groningen: 1-3.

FC Utrecht moest vanmiddag (zondag) zijn meerdere erkennen in FC Groningen. In een door 21.221 supporters bezocht Stadion Galgenwaard werd het 1-3 voor de Groningers.

Amper drie minuten is de tweede helft van de wedstrijd bezig als FC Utrecht de aansluitingstreffer scoort waar het zo naarstig naar op zoek is. Invaller Pontus Almqvist, die eerder deze week wordt vastgelegd en als zevende Zweed in de historie van FC Utrecht het rood-witte shirt draagt in de Eredivisie, brengt de bal voor het doel. Daar is een poging van Bart Ramselaar de volledige Groningse defensie te machtig: 1-2.

Flinke tikken
De treffer van Ramselaar, de achtste van dit seizoen van de Amersfoorter, is de aansluitingsgoal waar FC Utrecht al vanaf de beginfase van de pot op jaagt. In de eerste tien minuten van de partij incasseert de Utrechtse FC twee flinke tikken. In de vierde minuut benut Mo El Hankouri een strafschop die door arbiter Dennis Higler wordt gegeven na het bekijken van de beelden langs de lijn (0-1) en zes minuten later is ook de tweede Groningse goal een feit. Op aangeven van Jørgen Strand Larsen knalt Michael de Leeuw de bal buiten bereik van Fabian de Keijzer tegen de touwen: 0-2.

Kansen op gelijkmaker
Na de 1-2 van Ramselaar in de openingsfase van de tweede helft zet FC Utrecht de jacht op een doelpunt voort; nu gaat de ploeg van Hoofdtrainer René Hake voor de gelijkmaker. En daarop krijgt de ploeg uit de Domstad een aantal grote kansen. Wat te denken van een kopbal van Tasos Douvikas, die na een knappe voorzet van Ramselaar zijn vizier niet op scherp heeft staan. Even later is Ramselaar zelf goed voor een doelpoging, maar hij slaagt er niet in Peter Leeuwenburgh te passeren. Dat lukt vervolgens ook Quinten Timber niet.

Strand Larsen beslist wedstrijd
Hake brengt voor het laatste deel van de partij nog twee verse offensieve krachten in de ploeg. Aanvallend ingestelde middenvelder Simon Gustafson vervangt Joris van Overeem en aanvaller Moussa Sylla komt voor verdediger Mark van der Maarel. Maar ook die boost resulteert niet in een zo gewenste gelijkmaker. Integendeel: vanuit een tegenaanval slaat FC Groningen een paar minuten voor tijd voor een derde keer toe. Strand Larsen tekent voor de 1-3.

Ongeslagen serie tegen Groningers ten einde
De verliesbeurt tegen FC Groningen betekent voor FC Utrecht de derde nederlaag van dit seizoen op eigen veld. Er komt bovendien een einde aan een reeks van negen wedstrijden waarin de Utrechters ongeslagen waren tegen de Trots van het Noorden. 

Interlandbreak, daarna RKC Waalwijk-uit
In de Eredivisie blijft FC Utrecht staan op plaats zeven. Komend weekend is er vanwege interlands geen competitievoetbal op het hoogste niveau. De volgende wedstrijd die voor FC Utrecht op de rol staat is RKC Waalwijk-uit op zaterdag 2 april. Alle beschikbare tickets voor die partij zijn reeds over de toonbank gegaan. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zaterdag 9 april. Dan is Fortuna Sittard de tegenstander in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - FC Groningen 1-3 (0-2)
4. Mo El Hankouri (strafschop) 0-1
10. Michael de Leeuw 0-2
48. Bart Ramselaar 1-2
88. Jørgen Strand Larsen 1-3

Gele kaarten: Joris van Overeem (FC Utrecht), Bjorn Meijer, Mike te Wierik, Damil Dankerlui Wadilie (FC Groningen).

Toeschouwers: 21.221.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark van der Maarel (79. Moussa Sylla), Mike van der Hoorn, Tommy St. Jago, Djevencio van der Kust; Bart Ramselaar, Joris van Overeem (79. Simon Gustafson); Quinten Timber, Sander van de Streek (46. Mimoun Mahi), Remco Balk (46. Pontus Almqvist); Tasos Douvikas. 

Opstelling FC Groningen:
Peter Leeuwenburgh; Damil Dankerlui Wadilie (75. Paulos Abraham), Mike te Wierik, Bart van Hintum, Bjorn Meijer; Neraysho Kasanwirjo, Laros Duarte (84. Emmanuel Matuta); Tomas Suslov (75. Melayro Bogarde), Michael de Leeuw (75. Romano Postema), Mo El Hankouri (90+2. Cyril Ngonge); Jørgen Strand Larsen.