Keuning: 'De veiligheid van alle mensen in het stadion staat vooraan'

10 maart 2022

Deze maand in Directie Donderdag: een gesprek met Financieel & Operationeel Directeur Edo Keuning.

Ook bij Go Ahead Eagles-uit, afgelopen weekend, deed er zich ondanks de positieve support van het gros van de meegereisde FC Utrecht-supporters een incident voor in het uitvak. Bepaald niet voor het eerst dit seizoen, en de schade die de club daardoor leidt is enorm. Daarover, en ook over onder meer de vorderingen op het gebied van de publiekscatering, komt Financieel & Operationeel Directeur Edo Keuning van FC Utrecht aan bod in deze aflevering van Directie Donderdag.

“Fantastisch om te zien, een vol uitvak. We weten hoe belangrijk dat is voor de spelers. In de voorbereiding op Go Ahead Eagles-uit zijn er in goed overleg maatregelen genomen, met en door supporters. Maar uiteindelijk zie je toch weer dat het ergens rond de zestigste minuut met een incident fout gaat”, doelt Keuning op het vuurwerk dat vanuit het uitvak op het veld werd gegooid. “En dat is natuurlijk zonde. Dat moet gewoon niet gebeuren en daar baalt iedereen van. De verbinding opzoeken met supporters om te achterhalen waarom dit gebeurt, en goede afspraken maken”, legt Keuning de weg uit die moet leiden naar de oplossing van deze problematiek. “We staan voor normen en waarden en daarin staat de veiligheid van alle mensen in het stadion vooraan.”

De financiële schade die de club dit seizoen heeft geleden door incidenten in het uitvak bij onder meer uitduels met AZ, Vitesse en Go Ahead Eagles is inmiddels opgelopen tot ruim 150.000 euro. “Wij proberen de schade te verhalen op die mensen die ervoor verantwoordelijk zijn. Maar dat is best heel lastig, want dan moet je weten wie het heeft gedaan”, aldus Keuning. “Uiteindelijk moeten de mensen die dit soort dingen doen realiseren dat ze rechtstreeks de club schade berokkenen.”

Ondertussen is en wordt er hard gewerkt aan de promenades en de cateringpunten. “De eerste fase, zoals wij hem noemen, is afgerond. Dat betekent: alle verkooppunten zijn klaar, qua techniek. Overal in het stadion is er tankbier en er zijn op de Bunnikside en de Zuidtribune zogeheten raptaps, waarmee we heel snel bier kunnen serveren”, licht Keuning toe. “Het doel van de eerste fase was om het productassortiment en de kwaliteit van het product te verbeteren en de wachttijden te verminderen. Uit de onderzoeken die we houden blijkt dat de waardering voor de catering echt omhoog gaat.”

Bekijk hier de volledige aflevering van Directie Donderdag, waarin Keuning ook ingaat op onder meer de terugkeer van publiek in Stadion Galgenwaard en de inrichting van de nieuwe verkooppunten in de promenades van het stadion en het effect daarvan: