Jong FC Utrecht verliest van Jong AZ

18 maart 2022

Utrechtse talenten vergeten zichzelf te belonen na sterke tweede helft: 0-1.

De beloftenploeg van FC Utrecht is er niet in geslaagd om de vierde overwinning in één jaargang tegen een ander beloftenelftal neer te zetten en daarmee een record te vestigen. In eigen huis op Sportcomplex Zoudenbalch ging het met 0-1 onderuit tegen Jong AZ. Robin Lathouwers zorgde voor het enige doelpunt van de avond.

Jong FC Utrecht kijkt tegen een minimale achterstand aan als de tweede helft van de beloftenclash tussen Jong FC Utrecht en Jong AZ in gang wordt gezet. Eros Maddy is weg aan de rechterkant van het veld, omspeelt zijn directe tegenstander knap en haalt vervolgens hard uit. Doelman Hobie Verhulst keert in eerste instantie nog het schot van de spits en vervolgens kan ook Mees Rijks niet zorgen voor de gelijkmaker in de rebound. Net niet: dat is het verhaal van Jong FC Utrecht vanavond.

Kansen over en weer
In de eerste helft komen beide ploegen tot een aantal aardige kansen. Maddy duikt in de eerste minuten een Alkmaars gat in maar zijn schot komt ongelukkig op de buitenkant van de paal terecht. Ook de uitploeg weet vervolgens het houtwerk te raken, Zico Buurmeester ziet zijn schot via verdediger Gabriël Culhaci eveneens op de paal belanden.

Jong AZ op voorsprong
De Alkmaarders hebben desondanks een licht overwicht in het eerste bedrijf. Thijmen Nijhuis keert op knappe wijze een inzet van Peer Koopmeiners en ook Mohamed Taabouni krijgt nog een aardige mogelijkheid op een treffer. Halverwege de eerste helft loopt Robin Lathouwers een voorzet tegen de touwen en de Noord-Hollanders pakken de voorsprong in Utrecht: 0-1.

Sterke tweede helft
Hard werken en vol de druk opvoeren op het Alkmaarse doel lijkt de opdracht van Darije Kalezic te zijn geweest in de rust. Jong FC Utrecht valt wat dat betreft ook niets te verwijten. Het enige onderdeel dat ontbreekt zijn doelpunten. Invaller Derensili Sanches Fernandes is het dichtst bij de gelijkmaker tot twee keer toe. Eerst glijdt hij een voorzet maar net naast het doel en even later redt Verhulst op een inzet van de middenvelder. Het scheelt niet veel of Jong AZ-verdediger Quinten Dekkers zorgt nog voor de 1-1. Bijna verschalkt hij zijn eigen doelman maar zijn verdedigende kopbal verdwijnt via de paal over de achterlijn.

Na interlandbreak naar Limburg
Komende week staat er voor Jong FC Utrecht geen wedstrijd in competitieverband op de planning door de interlandbreak. Op vrijdagavond 1 april reist het elftal van Darije Kalezic af naar Zuid-Limburg. Daar, in het Parkstad Limburg Stadion, wacht Roda JC Kerkrade. Om 20.00 uur wordt er die avond afgetrapt tussen de Utrechters en de Limburgers.

Jong FC Utrecht – Jong AZ 0-1 (0-1)
26 Robin Lathouwers 0-1