Jong FC Utrecht onderuit in Drenthe

11 maart 2022

Beloftenploeg verliest met 2-0 van FC Emmen.

In de Oude Meerdijk nam Jong FC Utrecht het vanavond op tegen FC Emmen. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic keert terug zonder punten. Door doelpunten van Rui Mendes en Jasin Assehnoun verliezen de Domstedelingen met 2-0.

Een kleine tien minuten nadat Jong FC Utrecht de openingstreffer moest incasseren krijgt FC Emmen een vrije trap. En wel op een hele mooie plek, zo’n twintig meter van het Utrechtse doel. Jasin Assehnoun eist de bal op, neemt een aanloop en krult de bal richting het doel van Jong FC Utrecht. Doelman Thijmen Nijhuis kan niet voorkomen dat het schot van de 24-jarige Fin stijf in de kruising eindigt: 2-0. De achterstand is verdubbeld.

Thijmen Nijhuis
De doelman van Jong FC Utrecht zorgt ervoor dat de Emmenaren niet in het eerste kwartier al op voorsprong komen. Eerst is het de poging van Ole Romeny die Thijmen Nijhuis weet te keren. Even later probeert Miguel Araujo het met een afstandsschot, maar ook daar is de 23-jarige doelman een sta-in-de-weg. Een paar minuten verder en ditmaal probeert Lorenzo Burnet de doelman te passeren. Zijn schot vliegt richting de kruising, maar met de vingertoppen voorkomt Nijhuis de treffer van Burnet.

Openingstreffer
Uiteindelijk wordt de doelman van Jong FC Utrecht alsnog gepasseerd. In een counter van FC Emmen versnelt Ole Romeny langs de zijlijn. De rappe buitenspeler van FC Emmen geeft een lage voorzet richting de tweede paal. Rui Mendes hoeft de bal alleen maar binnen te tikken: 1-0. De openingstreffer is een feit.

​Tweede helft
In de tweede helft weet Jong FC Utrecht wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. De ploeg van Kalezic krijgt steeds meer balbezit en is zo nu en dan gevaarlijk. Eerst is het Raymond Huizing die doelman Michael Brouwer op de proef stelt. Een paar minuten later probeert Aurelio Oehlers de bal in de korte hoek van het Drentse doel te werken, maar ook die poging weet Brouwer te keren. De doelman van FC Emmen zorgt daardoor voor de eindstand op het scorebord: 2-0.

Debutanten
Voor Dylan Timber en Rafik El Arguioui is het duel met FC Emmen toch eentje om niet snel te vergeten. Timber kwam twee keer eerder in actie voor Jong FC Utrecht, vandaag maakte de 21-jarige verdediger zijn debuut in de basis. El Arguioui maakte vandaag zijn debuut in Jong FC Utrecht. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd viel de 16-jarige middenvelder in voor Albert Lottin.