Jong FC Utrecht kruist degens met Almere City FC

07 maart 2022

Vanavond (maandag) Keuken Kampioen Divisie-voetbal op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht staat vanavond (maandag) tegenover Almere City FC. Op Sportcomplex Zoudenbalch begint het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje tussen de Utrechtse nummer veertien en de Almeerse nummer negentien van het klassement om 20.00 uur.

Het was een wedstrijd om snel te vergeten voor Jong FC Utrecht: TOP Oss-uit. Vorige week vrijdag incasseerde het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic in Noord-Brabant een 4-1 nederlaag. Een dikverdiende verliesbeurt in dit geval, in tegenstelling tot die van enkele dagen eerder tegen Excelsior, toen de meeste dreiging van de Utrechtse talenten kwam, maar het de Rotterdammers waren die met de punten aan de haal gingen. De twee partijen die aan het treffen met Excelsior voorafgingen, werden door het Utrechtse talententeam gewonnen. Helmond Sport en Jong PSV werden verslagen.

Taaie tegenstander
Almere City FC is de afgelopen seizoenen een taaie tegenstander gebleken voor de beloftenploeg van FC Utrecht. In tien Keuken Kampioen Divisie-onderonsjes met de Flevolanders werd door de Utrechtse talenten één keer gewonnen. Dat was in het seizoen 2019/2020. Dankzij doelpunten van Vaclav Cerny, Issah Abass en Odysseus Velanas werd het 3-1 voor Jong FC Utrecht. In zeven gevallen moest de Utrechtse beloftenploeg zijn meerdere erkennen in Almere City FC, en twee keer werd het gelijk. Zo ook eerder dit seizoen, in het Yanmar Stadion. Mees Rijks maakte daar de Utrechtse treffer: 1-1.

Weerzien met Leeuwin en Arweiler
Voormalig FC Utrecht’er Jonas Arweiler is samen met Lance Duijvestijn clubtopscorer van Almere City FC dit seizoen. Eén van de meest ervaren spelers in de ploeg uit Flevoland is ook een voormalig voetballer van FC Utrecht: Ramon Leeuwin. De verdediger streek afgelopen zomer neer bij de Almeerders, die op dit moment voorlaatste staan in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Helmond Sport heeft minder punten op de teller staan dan Almere City FC, dat sinds enkele maanden wordt getraind door Alex Pastoor.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Almere City FC begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en vanaf 19.00 uur aan de kassa aan de Koningsweg. Niet van de partij? FC Utrecht doet via Twitter en Instagram Stories verslag van de Keuken Kampioen Divisie-partij.