Het spoorboekje van de FC Utrecht-internationals

22 maart 2022

Wie komt wanneer en waar in actie? We hebben het voor je op een rij gezet.

Voor de nodige FC Utrecht-spelers staan er dezer dagen (jeugd)interlands op het programma. Een overzicht van de wedstrijden van de FC Utrecht-internationals.

Woensdag 23 maart
Met Turkije Onder 17 mikt FC Utrecht’s Selim Can Sönmez op EK-deelname. In de laatste kwalificatieronde voor dat toernooi beginnen de Turken met een wedstrijd tegen Jong Servië, die om 16.00 uur in het Sloveense Gornja Radgona van start gaat.

Donderdag 24 maart
Voor Wessel Kooy begint met Oranje Onder 17 het EK-kwalificatietoernooi met een wedstrijd tegen Hongarije Onder 17. Die pot wordt gespeeld bij UDI’19 in Uden en begint om 16.00 uur.

Vrijdag 25 maart
De nationale ploeg van Griekenland, waartoe ook FC Utrecht’s Tasos Douvikas behoort, speelt voor het eerst een interland onder leiding van de nieuwe bondscoach Gustavo Poyet. In Boekarest is Roemenië vanaf 19.15 uur de opponent van Ethniki Omada.

Fabian de Keijzer en Quinten Timber spelen met Jong Oranje een EK-kwalificatiewedstrijd in het Slavia Stadion in Sofia. Daar is Jong Bulgarije vanaf 19.45 uur plaatselijke tijd de tegenstander.

Met Oranje Onder 19 speelt Mees Rijks die dag achter gesloten deuren een oefenpot tegen NAC Breda. Eigenlijk zou voor Oranje Onder 19 deze periode ook EK-voorrondevoetbal op de rol staan, maar vanwege de situatie in Oekraïne is dat plaatsingstoernooi verzet. Oekraïne Onder 19 is daarin één van de tegenstanders van Oranje Onder 19.

Rocco Robert Shein gaat met Jong Estland op bezoek bij Jong Azerbeidzjan. De bal gaat bij deze EK-kwalificatiewedstrijd in het Sumgait City Stadion in Sumgayit in 16.00 uur rollen.

Zaterdag 26 maart
De eerste van twee vriendschappelijke interlands die het Oranje Onder 18 waarvan Aurelio Oehlers deel uitmaakt deze periode speelt, staat op de rol. Vanaf 15.00 uur is Frankrijk Onder 18 de tegenstander in het Duitse Freiberg.

De EK-kwalificatierun van Turkije Onder 17, waartoe ook FC Utrecht’s Selim Can Sönmez behoort, gaat verder met een partij tegen Wales Onder 17. Dat duel begint in het Sloveense Gornja Radgona om 16.00 uur.

Zondag 27 maart
Match twee in een reeks van drie staat op de planning voor het Oranje Onder 17 van Wessel Kooy. In de EK-kwalificatiereeks is nu Slowakije Onder 17 de opponent. Plaats van handeling, vanaf 16.00 uur: het sportcomplex van SV Venray in Venray.

Maandag 28 maart
Griekenland komt opnieuw in een vriendschappelijke wedstrijd in actie. Het team waarvan Tasos Douvikas deel uitmaakt kruist in een uitduel de degens met Montenegro. De aanvang is in Podgorica om 20.00 uur.

Aurelio Oehlers sluit met Oranje Onder 18 een Drielandentoernooi in Duitsland af. Om 18.00 uur is Duitsland Onder 18 de opponent in het Duitse Schwieberdingen.

Dinsdag 29 maart
Een kraker voor Jong Oranje. Het team van Fabian de Keijzer en Quinten Timber kruist vanaf 18.45 uur de degens met Jong Zwitserland. De belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd begint in De Adelaarshorst om 18.45 uur.

Ook Jong België heeft zijn zinnen gezet op deelname aan het EK. Het team van Othmane Boussaid kan in dat kader goede zaken doen in Arena Herning in Denemarken, waar het aan een punt tegen Jong Denemarken voldoende heeft om plaatsing veilig te stellen. De kick-off is om 20.00 uur.

Turkije Onder 17, FC Utrecht’s Selim Can Sönmez incluis, sluit het EK-plaatsingstoernooi af met een match tegen Slovenië Onder 17. De tegenstander van de Turkse talenten heeft het thuisvoordeel. De bal gaat om 16.00 uur rollen in Radenci.

Woensdag 30 maart
Met Oranje Onder 17 sluit Wessel Kooy de EK-kwalificatiecyclus af met een wedstrijd tegen Griekenland Onder 17. Het derde en laatste groepsduel van deze zogeheten Eliteronde begint om 16.00 uur bij UDI’19 in Uden.